Věra Macošková podpoří Pokojný přístav

08.11.2012 - V pátek vzpomenou charitní sestry na zesnulé pacienty Pokojného přístavu, v sobotu se pak uskuteční charitativní akce Věry Macoškové "ZUMBATÓN" na podporu Pokojného přístavu...
Bude to víkend ve znamení Pokojného přístavu. Zcela neplánovaně se sešly dvě akce, z nichž jednu pořádají sestřičky charitního hospice pro blízké svých zesnulých pacientů a druhou organizuje pro Pokojný přístav známá opavská cvičitelka Věra Macošková, majitelka sportovního centra SPORT PERFEKT, specializujícího se především na cvičení pro ženy a odborné poradenství v oblasti výživy a sportu.
 
V pátek 23. listopadu v 17 hodin odslouží v kostele sv. Ducha spirituál Charity Opava otec Josef Motyka Mši svatou za zemřelé pacienty mobilního hospice Pokojný přístav. Poté se rodiny a blízcí zesnulých sejdou v Denním stacionáři pro seniory, kde se v 18 hodin uskuteční pietní posezení.
 
V sobotu 24. listopadu se uskuteční charitativní akce ZUMBATÓN. Věra Macošková pořádá dvouhodinovku plnou tance, zábavy a pohybu právě na podporu Pokojného přístavu. Impulsem k akci byla smutná událost. Věře Macoškové zemřela v říjnu maminka, o kterou v posledním období pečovaly sestry charitního hospice. „Bez Pokojného přístavu bychom v konečné fázi nemoci péči o maminku se sestrou samy nezvládly,“ říká známá cvičitelka. Na oplátku chce nyní pro Pokojný přístav udělat něco ona.
 
Tak vznikl nápad uspořádat charitativní akci, jejíž výtěžek bude věnován charitnímu mobilnímu hospici. ZUMBATÓN se uskuteční v sobotu 24. listopadu od 10 do 12 hodin v tělocvičně na opavském zimním stadionu. Vstupenka stojí 200 korun a lze ji koupit ještě v den akce přímo na místě.
 
 

Děkujeme partnerům