Velvyslanec USA navštívil Charitu Opava

15.09.2006 - Velvyslance USA v ČR pana Williama J. Cabanisse i jeho manželku Catherine přivítalo v Opavě 13. září krásné slunné odpoledne. Atmosféra jako stvořená pro neformální setkání.
Velvyslance USA v ČR pana Williama J. Cabanisse i jeho manželku Catherine přivítalo v Opavě 13. září krásné slunné odpoledne. Atmosféra jako stvořená pro neformální setkání. Vzácné hosty areálem charity v Opavě-Jaktaři provázel ředitel organizace pan Jan Hanuš. Pozvání přijala také Ing. Jarmila Mateřanková, ředitelka Úřadu práce v Opavě.

Pan velvyslanec si nejprve prohlédl chráněné dílny, kde ocenil kvalitu i pěkný design výrobků lidí s různým postižením. Živě se zajímal o postavení zaměstnanců i o způsob prodeje a otázku financování. Jako úspěšný podnikatel má v této oblasti mnohaleté zkušenosti.

Paní Catherine Cabanissová je členkou „Diplomatic Ladies Association“, která v Praze každoročně pořádá vánoční bazar, jehož výtěžek je věnován organizacím poskytujícím sociální služby. Charitě Opava přispěla na nákup rehabilitačního kola pro děti s kombinovanými vadami navštěvujícími denní stacionář Mraveneček a na „CHA CHA divadlo“, aktivitu Rehabilitačních dílen pro duševně nemocné a mentálně postižené. Činnost obou středisek představili vedoucí Bc. Hynek Závorka a Pavel Rychta. Celou atmosféru dokreslila ukázka hereckého umění klientů a ukázky výtvarných dovedností, které si mohli vyzkoušet i vzácní hosté. Na otázku pana velvyslance, jestli někdo z asociace už Opavu navštívil, ředitel Charity Opava odpověděl: “Je to první návštěva zástupců asociace a já pevně věřím, že v dobré spolupráci budeme pokračovat i v budoucnu.“
Ing. Mgr. Štěpánka Gecová

Děkujeme partnerům