Velký zájem o Den otevřených dveří

16.03.2010 - Mimořádný úspěch měl Den otevřených dveří našich středisek Občanská poradna, Linka důvěry a Naděje...
Mimořádný úspěch měl Den otevřených dveří ve střediscích Linka důvěry, Naděje a Občanská poradna, který se uskutečnil 9. března v prostorách Charity Opava na Kylešovské ulici.
 
Množství návštěvníků předčilo všechna očekávání. V poslední chvíli musely pracovnice středisek shánět židle, které málem pochyběly. Akce se totiž zúčastnilo více než třicet zástupců z nejrůznějších institucí. Jmenujme namátkou například Magistrát města Opavy, Psychiatrickou léčebnu, Úřad práce nebo Azylový dům Samaritán.
 
Přítomní kvitovali s uznáním hlavně přednášky a zajímali se také o formy pomoci, kterou naše střediska nabízejí občanům v krizových situacích. Několik institucí pak projevilo zájem, aby naše pracovnice, Lucie Vehovská a Veronika Fussová, přednášely na témata: „Zadlužování domácnosti – fenomén dnešní doby“ a „Linka důvěry a Naděje jako pomocník v krizi“, také jejich klientům a zaměstnancům. Není divu, zadlužování domácností je celorepublikovým problémem číslo jedna a osvěty na tato témata není nikdy dost.
 

Děkujeme partnerům