Velká výprava Denního stacionáře pro seniory do ostravské ZOO

24.09.2018 - Výpravu do ostravské ZOO podnikli ve čtvrtek 20. září klienti Denního stacionáře pro seniory. A výprava to byla velká – z 38 klientů se výletu zúčastnilo hned 24, z toho 12 osob na vozíčku.

„Proto jsme potřebovali dobrovolníky na výpomoc, které se zhostili tři studentky, pobývající u nás právě na praxi, a také pan ředitel Jan Hanuš,“ vysvětluje vedoucí stacionáře Jana Řehulková. „Bylo to moc hezké, klienti byli spokojeni, hned druhý den jsem si promítali profesionální fotografie, pořízené panem ředitelem,“ dodává.

Klienti stacionáře si prohlédli opice, hrocha, různá domácí zvířata či lesní zvěř. Někteří dorazili až na odlehlý konec ZOO k výběhům žiraf. „A všichni chtěli vidět hlavně slony a malé slůňátko a to se podařilo. Stihli jsme i kafíčko a něco dobrého na zub, i když většinou všichni měli z domu svačinu, ale přece jenom stánkového občerstvení si už teď ve svém věku moc neužijí, takže s námi mohli zavzpomínat na svá mladá léta,“ pochvaluje si Jana Řehulková.