Ve Vlaštovičkách se v pátek oslavovalo

02.10.2007 - V pátek 28. září se uskutečnila ve Vlaštovičkách oslava 11. výročí otevření Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Třebaže předpověď počasí neslibovala nic povzbudivého, krátce po poledni přestalo pršet a zpoza mraků vysvitlo sluníčko. Jediné co návštěvníkům během odpoledne znepříjemňovalo pohodu, byl vítr a chlad, který postupem času stále sílil. Oslava samotná začala v 15 hodin mší svatou, kterou celebroval P. Mieczyslaw Augustynovicz.
V pátek 28. září se uskutečnila ve Vlaštovičkách oslava 11. výročí otevření Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Třebaže předpověď počasí neslibovala nic povzbudivého, krátce po poledni přestalo pršet a zpoza mraků vysvitlo sluníčko. Jediné co návštěvníkům během odpoledne znepříjemňovalo pohodu, byl vítr a chlad, který postupem času stále sílil. Oslava samotná začala v 15 hodin mší svatou, kterou celebroval P. Mieczyslaw Augustynovicz.

Poté si případní zájemci mohli prohlédnout v doprovodu vedoucí soc. rehabilitace Evy Kubesové celý areál. Byly pro ně přichystány k vyzkoušení speciální pomůcky, jež zrakově postiženým lidem v domě usnadňují každodenní život, jako jsou např. mluvící hodinky, mluvící váha, colortest, pomáhající nevidomým rozlišit barvy apod. Kdo chtěl, mohl zhlédnout, jak vodící pejsek pomáhá nevidomému klientovi, a co spolu oba zvládnou.

Hezkou prezentační výstavku si pro příchozí přichystaly místní chráněné dílny. Výrobky se opravdu líbily, jak sami návštěvníci dávali najevo, a tak si někteří z nich hezký „kousek“ zakoupili a odvezli domů.

Tou dobou již začala na zahradě domu volnější část pátečních oslav. Pro děti byly přichystány soutěžní hry, na ohni se opékaly párky, ke koupi bylo čepované pivo. O příjemnou pohodu se postaraly také "Zpívající kytky", které až do setmění hrály a zpívaly jednu hezkou písničku za druhou.

Děkujeme partnerům