Ve Vlaštovičkách bydlí opět elegantněji

20.01.2021 - Ze zbrusu nového nábytku do tří bytů a zároveň ze tří nových praček a tří ledniček se mohou těšit klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy. Nové a potřebné vybavení si zde pořídili v rámci projektu Elegantní bydlení podpořeného Moravskoslezským krajem.

Původní nábytek ve třech bytech zdejšího chráněného bydlení byl již velmi opotřebovaný a tak nové postele, matrace, noční stolky, šatní skříně, psací stoly, židle a předsíňové vybavení jeho uživatelé skutečně ocení. Díky výměně lednic pak došlo ke zkvalitnění zázemí tréninkové kuchyně a dvou bytů uživatelů. „Uchování potravin teď bude pro klienty snadnější, také objem nových ledniček je oproti původním mnohem větší, takže se jim do ledničky vejde mnohem více potravin,“ vypočítává výhody vedoucí Vlaštoviček Zuzana Janků. Velkým plusem nových lednic je také jejich nízká energetická spotřeba.

Podobně se v chráněném bydlení ve Vlaštovičkách projeví také koupě tří nových praček. „Pro naše uživatele bude praní prádla ve společných prostorách dostupnější a jednodušší, kromě toho je v nových pračkách možno prát také velké kusy prádla nebo lůžkoviny,“ dodává Zuzana Janků.

Projekt elegantní bydlení podpořil Moravskoslezský kraj v rámci Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2020. „Děkujeme za to, poskytování naší služby se výrazně zkvalitní,“ uzavírá Zuzana Janků.

Děkujeme partnerům