Ve stacionáři měli návštěvu z Kravař

07.03.2012 - Příjemné dopoledne zažili klienti Denního stacionáře pro seniory Charity Opava. Přijeli za nimi hosté z Domova sv. Hedviky v Kravařích...
Ani v pokročilejším věku není marné poznávat nové lidi. Vzájemně se o tom přesvědčili klienti charitního Denního stacionářě pro seniory, obyvatelé Domova sv. Hedviky pro seniory z Kravař a samozřejmě i zaměstnanci obou zařízení. Pěkné setkání se uskutečnilo minulý týden a zprostředkoval je farář od sv. Ducha otec Krzysztof, který už  v denním stacionáři patří k domácím. Nejen, že klienty potěší duchovně modlitbou či pěkným slovem, ale rád se zúčastňuje i společenských akcí, neváhá si s babičkami zatancovat nebo vzít kytaru, zahrát a zazpívat.
 
Tak tomu bylo i tentokrát. „Otec Krzysztof má kontakty v Kravařích, a tak jej napadlo, že by jsme mohli udělat setkání klientů. Bylo to poprvé a zatím jen v užším kruhu. Z Kravař k nám přijeli na návštěvu čtyři klienti a tři zaměstnanci Domova sv. Hedviky. Ještě než přišli do stacionáře, prohlédli si chrám sv. Ducha. My jsme zatím přichystali občerstvení a hostům jsme pak pustili prezentaci našeho střediska. A potom už se začali bavit všichni dohromady, naši vykládali o tom, jak tráví den ve stacionáři a Kravařští zase povídali o svém domově. Také nás obdarovali dárečky, které sami vyrábějí. A nesmím zapomenout – otec Krzysztof měl svou kytaru a tak jsme si všichni společně i zazpívali,“ vzpomíná na vydařené dopoledne vedoucí Denního stacionáře pro seniory Jana Řehulková.
 
Senioři z Kravař i z charitního stacionáře byli spokojeni. Na konec si slíbili, že u jednoho setkání nezůstane. „Kravařané nás pozvali, abychom přijeli v létě na jejich zahradu a poseděli pod jejich krásnou pergolou. Tak už se těšíme. Naši klienti jsou rádi, když s nimi jedeme někam na výlet, a ačkoli u toho vždy potřebujeme ještě řadu dobrovolníků, věřím, že se nám vše podaří zorganizovat a obohatit je o nové zážitky,“ dodala Jana Řehulková na závěr.
 

Děkujeme partnerům