Vaše šaty pomohou

07.03.2007 - Představte si následující situaci: stupňující obavy z toho, jak budete splácet nezaviněné dluhy svého partnera, vás doženou do psychiatrické léčebny. Když se za půl roku vracíte domů, zjistíte, že byt je již prodaný, stejně jako všechny vaše věci. Je zima a vy máte na sobě letní oblečení.
Představte si následující situaci: stupňující obavy z toho, jak budete splácet nezaviněné dluhy svého partnera, vás doženou do psychiatrické léčebny. Když se za půl roku vracíte domů, zjistíte, že byt je již prodaný, stejně jako všechny vaše věci. Je zima a vy máte na sobě letní oblečení.

Při setkání s bezdomovcem si často myslíme, že nám by se něco takového nikdy nemohlo stát. Stejně skálopevně o tom byli přesvědčeni i ti, kteří dnes žijí na ulici. Jsou často odkázáni na pomoc nás, ke kterým byl osud o poznání milosrdnější. Nejnutnější podpora se najde v charitnímu šatníku – místu, kde je vámi darované oblečení k dispozici potřebným. A právě oblečení nyní charita opět potřebuje. Máte doma zachovalé šatstvo? Darujte ho. Charita Opava se postará, aby vaše štědrost pomohla těm, kdo ji potřebují.

Jednorázová sbírka šatstva se uskuteční v pondělí 26. března od 8 do 17 hodin na nákladním nádraží Opava-Východ, kde bude přistaven železniční vagon. Na místo se dostanete z Těšínské ul. kolem Lidlu a dále doprava na Kylešovskou ul., kde je naproti penzionů Mirka a Věrka vjezd do bývalých uhelných skladů. Zabalené do pytlů, tašek nebo krabic můžete přinést:

• ošacení včetně prádla,
• lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, závěsy,
• péřové přikrývky (i samotné peří), polštáře, deky, spací pytle,
• nenošenou, nepoškozenou obuv,
• potrhaný, ale čistý bavlněný textil (lůžkoviny, utěrky, ručníky, košile, tepláky), • kabelky, batohy, školní tašky.


„Je opravdu důležité, aby přinesené věci byly vyprané a zabalené,“ zdůrazňuje Petra Chlubová, vedoucí Střediska vzájemné pomoci (SVP), na kterou se můžete se svými dotazy obracet (tel.: 553653776) a dodává: „Bohužel věci přinesené po odbavení vagonu nemáme možnost uskladnit. Pokud se tak stane, budou si je muset občané odnést zpět s sebou domů.“ Při příjmu materiálu organizace uvítá drobný finanční dar, který by podpořil zpracování a distribuci. V březnu můžete SVP podpořit také zasláním DMS ve tvaru: DMS CHARITAOPAVA. Tel.: 87777, cena je 30 korun.

Děkujeme partnerům