V Radosti se stále něco děje

25.03.2010 - Nejprve turnaj v Člověče nezlob se, poté prodej vlastních výrobků na trzích a pak zdobení vajíček s rodiči. To vše v Radosti...
Nabitý program měli koncem března v sociálně terapeutické dílně RADOST. Nejprve se uskutečnil 2. ročník turnaje ve hře Člověče nezlob se, v němž se utkali klienti Radosti a Denního stacionáře pro seniory. Jak uvedla vedoucí Radosti Lucie Bedrichová, vůbec nešlo o to, kdo vyhraje, ale o příjemně strávené chvíle. A to se podařilo. Ovšem, nechyběly ani sladké odměny a diplomy, které dostali všichni hráči.
 
Jaro pak v Radosti přivítali 19. března prodejem na Velikonočních trzích na Horním náměstí v Opavě. „Prodávali jsme vlastnoruční výrobky z keramiky, skla a látek, vyzdobené jarními a velikonočními motivy,“ řekl nám jeden z klientů a vedoucí Lucie Bedrichová dodala, že účast na trzích byla nejen příležitostí jak získat z prodeje peníze na další materiál, ale hlavně skvělou možností propagovat středisko Radost a Charitu Opava.
 
Do velikonočních příprav v Radosti zapojili i rodiče uživatelů. Ve středu 23. března se konala akce, nazvaná Velikonoční vyrábění. Rodiče si zkusili nazdobit velikonoční perníčky, které předtím upekly v rámci pracovních aktivit jejich děti. Poté pomocí ubrouskové metody zkrášlovali vajíčka, plátěné ubrousky a květináče. Všem to šlo báječně a to, co si vyrobili si mohli odnést domů a vyzdobit si na svátky byt.
 

Děkujeme partnerům