V Opavské míli běželi také nevidomí klienti z Vlaštoviček

11.09.2018 - Mezi více než tisíci závodníky, kteří se ve středu 5. září zúčastnili populárního běžeckého závodu Opavská míle, bylo také sedm klientů Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. A přestože nikdo z nich v tak těžké konkurenci nedosáhl na příčky vítězů, byl to pro ně velký zážitek.

Mezi více než tisíci závodníky, kteří se ve středu 5. září zúčastnili populárního běžeckého závodu Opavská míle, bylo také sedm klientů Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. A přestože nikdo z nich v tak těžké konkurenci nedosáhl na příčky vítězů, byl to pro ně velký zážitek.

Popularita běžeckého závodu Opavská míle rok od roku stoupá. V pořadí už šestý ročník byl dopředu zcela vyprodán. Závod začal v 18 hodin před areálem Slezské nemocnice na Olomoucké ulici, odkud závodníci vyrazili směrem k cíli na Horním náměstí.

Každý klient z Vlaštoviček měl svého průvodce, který mu pomáhal co nejrychleji doběhnout do cíle. „Byl to pro ně nezapomenutelný závod s úžasnou atmosférou,“ říká vedoucí Vlaštoviček Zuzana Janků. A kromě dobrého pocitu si každý z účastníků přivezl také překrásnou medaili.

Celou akci pro klienty připravil dobrovolník Vladimír Herman.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům