V Opavě letos proběhne poprvé akce Cihla

06.06.2006 - Charita Opava se letos zapojí do sbírky Akce cihla. Tato sbírka má již dlouholetou tradici. Symbolické či pravé pálené cihly se prodávaly dříve, než si může kdokoliv z nás pamatovat. Výtěžek šel vždy na výstavbu nejrůznějších kulturních a jiných zařízení. Celonárodní charakter má ovšem teprve od letošního ročníku. Výtěžek z této celonárodní sbírky je určen na podporu našich mentálně postižených spoluobčanů.
Charita Opava se letos zapojí do sbírky Akce cihla. Tato sbírka má již dlouholetou tradici. Symbolické či pravé pálené cihly se prodávaly dříve, než si může kdokoliv z nás pamatovat. Výtěžek šel vždy na výstavbu nejrůznějších kulturních a jiných zařízení.

Celonárodní charakter má ovšem teprve od letošního ročníku. Výtěžek z této celonárodní sbírky je určen na podporu našich mentálně postižených spoluobčanů.

Nejdelší tradici má sbírka (v dnešní podobě) v Praze, kde ji organizuje Portus Praha o.s. a v Brně, kde organizaci zajišťuje Oblastní charita Brno. Dále sbírka probíhá v Děčíně, Třebíči, Českém Krumlově a v dalších městech.

V Opavě se bude moci veřejnost do Akce cihla zapojit ve dnech 13. – 16. 6. na Horním náměstí v Opavě. Zakoupením cihly v hodnotě 100 Kč přispějí jednotlivci či firmy na rozšíření pracovních činností střediska Rehabilitační dílny pro duševně nemocné a mentálně postižené o zahradnické práce.

Sbírka je organizována za výrazné podpory sponzorů a dobrovolníků. Informace o průběhu sbírky se dozvíte na stránkách Charity Opava, v Moravskoslezském Deníku či na frekvenci rádia Čas (92,8 FM).

Věříme, že premiéra Akce cihla v Opavě bude úspěšná.

Děkujeme partnerům