V květinářství Anděl si můžete koupit originální obrázky z Mravenečku

06.12.2022 - Každý je originál a jeho koupí podpoříte lidi s handicapem. Květinářství Anděl na Krnovské ulici v Opavě nabízí od poloviny listopadu ke svému zboží zákazníkům také obrázky, které vyrobili speciální technikou, takzvanou enkaustikou, klienti denního stacionáře Mraveneček. Ti své výtvory osobně přivezli do květinářství majitelky Gabriely Andělové, se kterou spolupracují již rok.

Klienty Mravenečku jsou lidé s kombinovaným, tedy těžkým mentálním i tělesným postižením. To jim ovšem nebrání, aby vytvářeli díky technice enkaustika krásné obrázky za pomoci barevného vosku a speciální žehličky. Sami si vyberou barvy a sami také tahem ruky obrázek podle vlastní fantazie vytvoří, což i přes svůj handicap s pomocí zaměstnanců Mravenečku zvládnou. Pokaždé tak vznikne neopakovatelný originál, který odráží osobnost i aktuální rozpoložení svého tvůrce. Kromě obrázků má květinářství Anděl v nabídce také přáníčka klientů Mravenečku vyrobené stejnou technikou.

Spolupráce majitelky květinářství Gabriely Andělové a klientů Mravenečku začala již v prosinci loňského roku. Sídla květinářství i Mravenečků totiž leží nedaleko od sebe, klienti i zaměstnanci zde často chodili nakupovat a tak se s paní Gabrielou spřátelili. Za poslední rok zde společně uspořádali například výrobu vánočních dárků či tvorbu dárku pro maminky k jejich svátku i několik přátelských posezení s občerstvením. K tomu nyní přibyla předvánoční nabídka obrázků, které mohou být originálním dárkem pod stromeček i při jiných příležitostech.

„Děkujeme za skvělé přátelství i za to, že můžeme ukázat, že i lidé s těžkým handicapem jsou schopni vyrobit krásné věci,“ vzkazují klienti a zaměstnanci Mravenečku do svého oblíbeného květinářství.

Děkujeme partnerům