V dubnu se uskuteční sbírka šatstva

18.03.2010 - Naděje - středisko krizové pomoci opět pořádá tradiční sbírku šatstva pro Diakonii Broumov
 
Naděje – středisko krizové pomoci Charity Opava pořádá již 4. ročník tradiční sbírky šatstva pro Diakonii Broumov, a to ve dnech 19. a 20. dubna. Chcete-li pomoci potřebným a zároveň si uvolnit šatník pro nové oblečení, máte jedinečnou šanci.
 
Vagóny budou přistaveny na nákladním nádraží ČD ve stanici Opava–Východ, na které se dostanete z Těšínské ulice kolem Lidlu a dále zamíříte doprava na Kylešovskou ulici. Vjezd na nádraží je naproti penzionům Mirka a Věra. Nakládka bude probíhat 19. dubna od 8 do 17 hodin a 20. dubna rovněž od 8 hodin do naplnění vagónů, maximálně však do 17 hodin. Jak uvedla vedoucí Naděje Veronika Fussová, přijímá se veškeré dámské, pánské a dětské letní i zimní oblečení. Uvítáme i nepoškozené kožené věci jako bundy, kabelky, pásky a peněženky, nepoškozené záclony různých rozměrů, larisy a vlněné deky, boty, přikrývky a péřové polštáře, nepoškozené knihy, plyšové hračky a spací pytle. Lůžkoviny, ručníky, utěrky a metráž mohou být i poškozené. „Kromě uvedených věcí nevybíráme nic jiného. Dary nemohou být zatuchlé, špinavé a mokré. Vše pak musí být zabaleno do pytlů a tašek, krabice nejsou vhodné,“ upozorňuje na závěr Veronika Fussová. Během sbírky je možnost přispět také finančně na přepravu. Zůstatek poslouží Charitě Opava a klientům Naděje - střediska krizové pomoci.
 
Dodejme, že vámi darované věci pomohou nejen potřebným, ale také těm, kteří se zabývají jejich tříděním, což jsou většinou uživatelé azylových domů.
V případě dalších dotazů se obraťte na Veroniku Fussovou, tel. 553 653 776.

Děkujeme partnerům