V denním stacionáři bylo veselo

09.03.2011 - Konec Masopustu oslavili v Denním stacionáři pro seniory v tradičním duchu. Nechyběl rej masek ani medvěd, byly koblížky i vaječina...
Babičky v charitním Denním stacionáři pro seniory oslavily v úterý 8. března konec Masopustu tradiční zábavou. Pracovnice stacionáře se převlékly za masopustní maškary a přivedly sebou i statného medvěda.
 
Veselý rej mohl začít, a tak jako za starých časů, kdy medvědovi žádná z žen nemohla odmítnout tanec, tak ani klientky stacionáře se tanečku nebránily. A nejen ony, v kole s medvědem se na chvíli ocitl i kněz otec Kryštof, který je ve stacionáři častým hostem. Personál i klienty pravidelně povzbuzuje duchovním slovem, společnou modlitbou a kdykoli se ve stacionáři koná nějaká akce, rád se přijde podívat.
 
Z medvěda se nakonec vyklubala medvědice. Do kůže huňáče se totiž pro radost svých svěřenců navlékla vedoucí stacionáře Jana Řehulková. „Bylo mi zpočátku pořádně horko, ale když jsem viděla, jak jsou všichni šťastní a jak je to baví, vůbec jsem na to nemyslela. Těší mě, když si uživatelé mohou své stáří nějak zpestřit, když mají radost a cítí se příjemně. To je na této sociální službě důležité,“ dodala.
 
K Masopustu patří i dobré jídlo. O to se postaraly pracovnice Zuzana Paverová a Růžena Honová. Už den předem se dělaly koblihy a přitom pomáhaly i klientky. „Bavilo je dělat těsto, tvarovat a plnit  koblížky i smažit. Byly rády, že jim to ještě jde, protože většinou byly dříve zvyklé připravovat si nejrůznější dobroty doma samy,“ řekla Zuzana Paverová. Na masopustním stole pak nechyběla ani dobrá vaječina.
 
Všichni byli spokojení a protože rej masek měl velký úspěch, převlékla se Jana Řehulková do medvědí kůže ten den ještě jednou a v převleku za krásnou paní se přidal i další pracovník stacionáře Stanislav Žídek. Odpoledne průvod masek navštívil Klub svaté Anežky, a vzhledem k tomu, že současně byl i Mezinárodní den žen, dostaly přítomné ženy jako malou pozornost alespoň lízátko.

Děkujeme partnerům