V Charitním Betlému jsou vozíčkáři i maséři

06.01.2015 - Jedinečný Betlém můžete spatřit v kapličce před ředitelstvím Charity Opava v Jaktaři. Jsou v něm kromě Ježíška také roboti, maséři nebo vozíčkáři. Postavičky, reprezentující každé ze středisek Charity Opava, jsou zarámovány obrázky budov, v nichž Charita poskytuje na mnoha místech Opavy a okolí své služby. Společné dílo zaměstnanců a klientů symbolizuje charitní putování k Betlémskému dítěti.

Jedinečný Betlém můžete spatřit v kapličce před ředitelstvím Charity Opava v Jaktaři. Jsou v něm kromě Ježíška také roboti, maséři nebo vozíčkáři. Postavičky, reprezentující každé ze středisek Charity Opava, jsou zarámovány obrázky budov, v nichž Charita poskytuje na mnoha místech Opavy a okolí své služby. Společné dílo zaměstnanců a klientů symbolizuje charitní putování k Betlémskému dítěti.

Betlém vystavili 23. prosince loňského roku pracovníci charitní Sociálně terapeutické dílny Radost. „Ze srdce děkuji Vám všem, kteří jste se výrobou postaviček zapojili do společného díla. Mám za to, že z něj můžeme mít také společnou radost,“ vzkazuje z Radosti Ludmila Tesařová, od které nápad na sestavení originálního Betlému vzešel. Již v říjnu loňského roku vyzvala mailem i článkem v Domovníku všechny zaměstnance, aby společně vyrobili jedinečný Betlém, do něhož by každé ze sedmnácti charitních středisek přispělo jednou figurkou, reprezentující lidi, kteří zde pracují. Jednotlivé figurky poté v Radosti mrazuvzdorně upravili, podlepili a připravili k instalaci. V Betlému tak můžete spatřit nevidomé maséry při práci, děti na vozíčku, zaměstnance chráněných dílen, pracovníky Občanské poradny a mnoho dalších poutníků na cestě ke společnému charitnímu dílu, jímž je pomoc bližním a potřebným. Betlém bude vystaven až do Hromnic, tedy do 2. února. „Pojďme spolu do Betléma učit se od Betlémského dítěte milovat, žít a odpouštět, abychom měli radostné Vánoce a šťastný nový rok,“ dodává Ludmila Tesařová.

Děkujeme partnerům