V brněnské ZOO přivítal klienty Vlaštoviček papoušek Eda

11.08.2023 - Návštěvou brněnské ZOO se rozhodli si zpestřit prázdniny klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje. A udělali dobře. Z výletu si přivezli mnoho zážitků a informací i nějaký ten suvenýr.

„Hned při vstupu do zoologické zahrady se nás ujala ošetřovatelka s papouškem Edou, který si svou neobyčejnou chytrostí i šarmem ihned získal pozornost i srdce klientů,“ vypráví vedoucí chráněného bydlení Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků. Návštěva z Vlaštoviček si mohla poslechnout Edův životní příběh a také ho nakrmit piškotem, semínkem či oříškem. „A za našeho povzbuzování se Edík dokonce uvolil vyloudit i pár slovíček na rozloučenou,“ dodává.

Prohlídka pak směřovala do přednáškového sálu, kde už zaměstnanci ZOO přichystali expozice v podobě různých druhů peří, preparovaných zvířat, kožešin a podobně. Nechyběla ani troška dějin u bohaté historie brněnské ZOO. Chybět nemohla ani vyjížďka zoologickým vláčkem na zdejší Mniší kopec, oběd v Africké vesnici a procházka kolem jednotlivých pavilónů. „Přímý kontakt si klienti užívali s mnoha zvířátky, například s morčaty nebo kravičkami. Prošli jsme také výběhem pro klokany a nahlédli do podmořského světa, kde klienty uchvátila známá rybka z pohádky Hledá se Nemo,“ pokračuje Zuzana Janků.

Prohlídka skončila nezbytnou návštěvou prodejny suvenýrů, odkud si každý klient odvezl malou památku v podobě magnetky, klíčenky či plyšového zvířátka. „Výlet se nám nadmíru vydařil a už teď se těšíme na další,“ uzavírá spokojeně Zuzana Janků.

Děkujeme partnerům