V březnu proběhly kontroly na Chops na personálním oddělení

28.04.2005 - V Charitní ošetřovatelsko-pečovatelské službě Charity Opava proběhla během měsíce března po řádném ohlášení kontrola z Krajské hygienické stanice. Kontroloři zde shledali některé nedostatky a doporučili stavební úpravy, které umožní jejich nápravu. V prostoru CHOPS na Kylešovské ulici vzniknou dvě nové samostatné místnosti - desinfekční a úklidová. V desinfekční místnosti s umyvadlem a dřezem bude prováděna desinfekce použitých pracovních pomůcek. Sterilizace pracovních pomůcek bude prováděna ve Slezské nemocnici Opava. Dále vznikne v těchto prostorách úklidová místnost s výlevkou, kde se bude shromažďovat špinavé prádlo, použité stříkačky a jehly a úklidové pomůcky. Dále je potřeba doplnit místnost, kde se nachází sociální zařízení o umyvadlo, v koupelně proběhne výměna vany za sprchový kout.

Kontrola doporučila učinit také několik provozních změn. Praní pracovního oděvu sester je nutné zajistit v prádelně, která splňuje požadavky praní kontaminovaného oděvu. Brašny jednotlivých sester budou doplněny o kontejnerky na přepravu použitých stříkaček a jehel a doplněny o desinfekční prostředky na ruce a o papírové ručníky. Náprava nedostatků bude učiněna neodkladně, stavební úpravy pak proběhnou nejpozději do konce září tohoto roku.

V naší organizaci proběhla také pravidelná kontrola pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, nemocenského pojištění a plnění povinností v důchodovém pojištění. Hodnocení třídenní kontroly, kterou provedly pracovnice Okresní správy sociálního zabezpečení, je pro naši organizaci uspokojivé a bylo shledáno pouze několik drobných nedostatků, jejichž náprava již byla zahájena.