V Bartošovicích zachraňují zraněná zvířata. Zajímavou přednášku tu absolvovali obyvatelé Vlaštoviček

05.08.2020 - Záchrannou stanici v Bartošovích nedaleko Nového Jičína navštívili obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje. Absolvovali zde velmi zajímavou dvouhodinovou komentovanou prohlídku, během které se například dověděli, že nejvíce zvířat se dostane do této záchranné stanice po střetu s dopravním prostředkem a také po popálení elektrickým proudem.

Stanice pro záchranu živočichů v Bartošovicích slouží od roku 1983 jako nemocnice pro divoká zvířata a byla vůbec prvním zařízením tohoto druhu ve střední Evropě. Některá zvířata se podaří po pobytu ve stanici vrátit zpět do přírody, u řady dalších je však poškození tak velké, že jejich návrat již není možný a zůstávají natrvalo v péči ošetřovatelů.

„Bylo výborné, že na některá živá zvířata jsme si mohli i sáhnout, například na mládě čápa černého,“ pochvaluje si jeden z účastníků návštěvy Bedřich Ratiborský. „A pokud to nešlo, byla k dispozici také zvířata vycpaná či preparovaná, a na ty jsme si již sáhnout mohli,“ dodává.

Podrobnější informaci o Záchranné stanici, jejíž součástí je také expozice Dům přírody Poodří, najdete na níže uvedeném odkazu. Určitě je zajímavým tipem na pěkný rodinný výlet.

http://csopnj.cz/

Děkujeme partnerům