Úspěch na brněnském veletrhu Hospimedica

25.10.2007 - Velká příprava dvou chráněných dílen Charity Opava se vyplatila. Na tradiční zdravotní veletrh, který proběhl ve dnech 16. až 19. října v Brně, dílny připravily prezentaci spojenou s prodejní výstavou. A úspěch byl dokonalý.
Velká příprava dvou chráněných dílen Charity Opava se vyplatila. Na tradiční zdravotní veletrh, který proběhl ve dnech 16. až 19. října v Brně, dílny připravily prezentaci spojenou s prodejní výstavou. A úspěch byl dokonalý.

Tentokráte pořadatelé výstavy soustředili všechny neziskové firmy a organizace do jednoho pavilonu, což vystavovatelům určitě prospělo. „Naše Chráněné dílny sv. Josefa měly k dispozici jedno z nejlepších prodejních míst. Zájem o naší expozici byl nebývalý, o čemž svědčily každodenní rekordní tržby. Zboží rychle ubývalo, takže jsme poslední den měli ulehčenou úlohu s likvidací stánku. Velký zájem byl o keramické výrobky, ale dobře se prodávaly i textilní výrobky naší šicí dílny,“ komentoval úspěch výstavy Pavel Šefránek, marketingový pracovník.

„Navštívili jsme v Brně módní přehlídku, kde byly předváděny také dva naše modely z tkaného materiálu. Přehlídka byla úžasná, hlavním hostem byla herečka paní Květa Fialová, která celou přehlídku zpestřila svým humorem. Módní návrhářka před uvedením naších modelů představila Chráněnou dílnu ve Vlaštovičkách, kde jsme výrobky tkali,“ řekla Marie Bennková, vedoucí Chráněné dílny ve Vlaštovičkách a dodala: „Po celou dobu veletrhu jsme předváděli ukázky tkaní na stavu.“

O tom, že se lidem výrobky chráněných dílen líbily, svědčí i objednávky na konkrétní zboží. Přínosem také bylo množství neformálních setkání zájemců o dílenskou činnost. Obsluha stánku podávala po celou dobu informace o tom, jak a s kým charita pracuje, a kdože to vlastně vytváří takovéto překrásné výrobky. „Spokojenost byla nakonec na obou stranách a pro nás to znamená připravit se dokonale i na příští ročník,“ dodal Pavel Šefránek.

Chráněná dílny Vlaštovičky vznikla v rámci akce spolufinancované Evropskou unií, MMR a Moravskoslezským krajem.

Děkujeme partnerům