Úspěch mentálně postižených na divadelním Přerově

06.10.2008 - Centrum setkávání Přerov organizovalo 30. září Divadelní festival. Této akce se již druhým rokem aktivně zúčastnili klienti Rehabilitačních dílen pro mentálně postižené. Klienti opavské charity se prezentovali hudebně pohybovým vystoupením, které sklidilo velký úspěch.

Festival probíhal v prostorách velkého sálu Městského domu v Přerově. Mentálně postižení z Ostravy, Šumperku, Sklaičky a dalších moravských míst se představili se svými dramatickými a pěveckými výstupy.

Letošního desátého ročníku festivalu Divadelní Přerov se účastnilo celkem 13 souborů, což je více než stovka mentálně postižených. Závěr patřil společné diskotéce. „Klienti byli šťastni. Je dobře, že jsme se mohli této akce zúčastnit. Přála bych každému vidět spokojené tváře našich klientů,“ zhodnotila nová vedoucí dílen Lucie Bedrichová. Opavu prezentoval kromě Charity Opava také ÚSP Marianum.