Umělecká zakázka pro ostravský hospic

19.09.2007 - Nabídka hospicových služeb se dne 17. října rozšířila o Hospic sv. Lukáše, který vybudovala a provozuje Charita Ostrava. Po opavské charitě, která provozuje Pokojný přístav, tak přibyla v Moravskoslezském kraji potřebná a důstojná služba naším občanům.
Nabídka hospicových služeb se dne 17. října rozšířila o Hospic sv. Lukáše, který vybudovala a provozuje Charita Ostrava. Po opavské charitě, která provozuje Pokojný přístav, tak přibyla v Moravskoslezském kraji potřebná a důstojná služba naším občanům.

Pracovníci Chráněných dílen sv. Josefa vyrobili pro ostravský hospic dvacet šest keramických „neviditelných“ křížů. Zakázka zněla: vyrobit kříže, které budou tak vkomponované, aby je viděl jen ten, který chce. Tohoto nelehkého úkolu se zhostili v keramické dílně s chutí. „Nejdůležitější je nápad. Začátek byl obtížnější, ale s každým novým křížem přicházely další a další nápady,“ řekl Štefan Gúber, mistr keramické dílny a dodal: „Byla to tvůrčí práce a příjemné osvěžení od dennodenní práce. Chtěl bych dodat, že jsme vyráběli keramické kříže společnými silami.“

Děkujeme partnerům