Účastníci dálkového pochodu Bezručova Moravice si pochutnají na perníčcích z Radosti

13.04.2022 - Všechny odvážlivce, kteří se v sobotu 16. dubna zúčastní 62. ročníku dálkového pochodu Bezručova Moravice, čeká v cíli překvapení. Kromě pamětního listu a občerstvení dostanou také originální perníček, který upekli klienti sociálně terapeutické dílny Radost.

Pochod Bezručova Moravice pořádá Odbor vysokohorské turistiky TJ Opava a odbor Klubu českých turistů vysokohorské turistiky Opava, jehož předsedou je Radek Porebský. Pochodu, který se pyšní přívlastkem nejstarší dálkový pochod v České republice, se spolu se svou manželkou Evou účastní již dvacet pět let. A tady je i odpověď na otázku, kde se vzal nápad, aby speciální zdobné perníčky pro účastníky letošního ročníku upekli právě klienti Radosti. Eva Porebská totiž v sociálně terapeutické dílně Radost pracuje s klienty s duševním onemocněním. „Asi tři sta perníčků jsme pekli ve formičce ve tvaru turistické boty a následně je zdobili jedlým papírem s nápisem Bezručova Moravice,“ popisuje Eva Porebská. „Každý z nich tak bude originál, který dostane účastník pochodu jako odměnu v cíli,“ dodává.

Tak tedy šťastnou cestu a dobrou chuť!

Soubory ke stažení

eský rozhlas Ostrava - Vlaštovičky v muzeu, 15.2.2022.mp3 eský rozhlas Ostrava - Vlaštovičky v muzeu, 15.2.2022.mp3 2418 kB
pochod.pdf pochod.pdf 338 kB