Turnaj v denním stacionáři

23.03.2012 - V Denním stacionáři pro seniory se uskutečnil turnaj v "Člověče, nezlob se!". Senioři hráli s mladými z Radosti...
Stáří a mládí se utkalo přímo na charitní půdě. A bylo to pěkné, příjemné a pohodové. Boj totiž probíhal u hry „Člověče, nezlob se!“. Turnaj se konal v Denním stacionáři pro seniory za účasti domácích a klientů sociálně terapeutické dílny Radost. Hrálo po pěti hráčích z každého střediska a trvalo to téměř dvě hodiny než se zrodil vítěz.

Většina klientů Denního stacionáře pro seniory se bez cizí pomoci již neobejde, mnozí mají problémy s pamětí, a tak ani jejich společenský život už není takový, jako býval. Pracovnice stacionáře se jim proto vedle běžných aktivit snaží nabídnout i něco navíc.

Také klienti Radosti jsou rádi, když se mohou zúčastňovat nejrůznějších akcí. Jsou pohodoví, přátelští, rádi si navzájem pomáhají a rádi soutěží, takže Turnaj v  „Člověče, nezlob se!“ byl pro ně velkou výzvou a zážitkem. Ostatně nešli mezi cizí. Turnaj obou středisek byl už třetí v pořadí a loni byli klienti společně na výletě.

Babičky ze stacionáře se na mládí z Radosti pečlivě připravily. Den předem upekly tři plechy jablečného koláče a dokonce i medaile. Ty pro změnu ze slaného těsta. Před zahájením turnaje si tak všichni mohli sednout dohromady a při moučníku a kávě si popovídali, co je u nich nového.

Do finálové čtyřky se dostali ve spravedlivém poměru. Za stacionář Marie Navrátilová a Anna Kadulová, za Radost Pavel Lév s Adamem Wewiorou. Ač to klukům zpočátku šlo velmi dobře, nakonec se ukázalo, že nejlépe kostka hází paní Marii, která se stala absolutní vítězkou a měla velkou radost.

Smutní nemuseli být ani ti, kteří měli k vítězství blízko, ale nevyhráli. Kromě Marie Navrátilové získali medaile oba mladí pánové – Pavel Lév a Adam Wewiora, jejich kamarádka z Radosti Eva Rohovská  a z týmu denního stacionáře Anna Kadulová, Helenka Vrátná, Věra Víchová, Marie Škrabalová a Svatava Zelinková. Odveta se uskuteční na podzim.