Turnaj v Člověče nezlob se

14.07.2011 - Pro velký zájem nedávno v Mravenečku uspořádali letos již druhý turnaj v oblíbené hře Člověče nezlob se...
Klienti charitního denního stacionáře Mraveneček jsou mladí lidé do šestadvaceti let a přestože trpí těžkým zdravotním postižením, jsou to také sportovci a velcí hráči. To již dokázali nejednou. Každoročně se například účastní Olympiády zdravotně postižených sportovců Moravskoslezského kraje a z té poslední si přivezli zlatou a bronzovou medaili.
 
Bojovnost, nadšení i smysl pro rivalitu projevují také, když jim nějaké to soutěžní klání připraví zaměstnanci Mravenečku přímo ve stacionáři. S velkým úspěchem se koncem dubna setkal dvoudenní turnaj v Člověče nezlob se. Vzhledem k postižení klientů jim vychovatelky pomáhaly především s pohybem figurek, vše ostatní již ale bylo na hráčích samotných.
 
„Protože se nám první turnaj tak pěkně vydařil, slíbili jsme našim klientům, že si jej brzy zopakujeme,“ pověděl vedoucí Mravenečku Lubomír Blecha. Jak slíbil, tak se stalo a nedávno klienti opět usedli za hrací stoly aby změřili síly. „Všichni prokazovali plné zapálení do hry a to zejména v okamžicích, kdy se vyhazovaly figurky. To bylo na jedné straně veselo a na druhé zaťaté zuby,“ směje se Blecha.
 
Také tento turnaj byl dvoudenní. První den byl úspěšný pro vítěze Martina Fabiána, druhého Michala Toběrného a třetího Ivo Medka. Druhý den vybojoval zlatou pozici Michal Toběrný, stříbrnou Lukáš Haim a s bronzem se tentokrát spokojil Martin Fabián.
 
Smutný ale nebyl nikdo. Pracovníci stacionáře si pro medailisty připravili drobné odměny, diplomy a medaile. Na všechny pak čekala sladká odměna útěchy v podobě jahodové zmrzliny. A při ní se na malý neúspěch ve hře snadno a rychle zapomnělo.
 

Děkujeme partnerům