Tříkrálový průvod prošel Opavou, sbírka je v plném proudu

04.01.2017 - Tradiční Tříkrálový průvod prošel ve čtvrtek 5. ledna v podvečer centrem Opavy. Tříkrálová sbírka je v plném proudu.

Tradiční Tříkrálový průvod rozezněl ve čtvrtek 5. ledna v podvečer centrum Opavy. Tříkrálová sbírka 2017 je plném proudu.

Požehnáním koledníků, o které se před kostelem sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě postaral opavský děkan otec Jan Czudek, začal ve čtvrtek 5. ledna v 16 hodin tradiční průvod, který každoročně doprovází nejstarší českou charitativní akci Tříkrálová sbírka. Na Horním náměstí pak na všechny čekala svatá rodina v Betlémě na schodech Slezského divadla, které se Tři králové v podání herců divadla poklonili a předali jí své dary.

Ředitel Charity Opava Jan Hanuš pak všem koledníkům poděkoval za jejich práci a ocenil, že každoroční Tříkrálové sbírky se účastní stovky lidí, kteří dobrovolně věnují svůj volný čas a práci k prospěchu potřebným. „Myslím si, že na sebe můžete být všichni hrdí,“ řekl mimo jiné.

Tříkrálová sbírka započala hned první den roku 2017 a oficiálně skončí 15. ledna. Během této doby stovky koledníků v mnoha kolednických skupinkách zavítají do domácností Opavska. Popřejí tedy vše dobré do roku 2017 o požádají o příspěvek na potřebné na Opavsku, letos především seniorům.

Pro koledníky, mezi něž se stále ještě můžete zařadit i vy, je opět připraveno mnoho soutěží – o nejlepší Tříkrálové selfie s týdeníkem REGION OPAVSKO, o chytré mobily Huawei P8 lite, poukázky na knihy či vstup do aquaparku. Zájemci o koledování mají stále možnost se přihlásit u její koordinátorky Marie Gilíkové na tel. 604 175 518 nebo na mailu gilikova@charitaopava.cz. Podrobnější a aktuální informace hledejte na www.charitaopava.cz.

 

Děkujeme partnerům