Tříkrálová sbírka začíná

03.01.2007 - Tradiční celonárodní Tříkrálová sbírka je na svém startu. Ve čtvrtek 4. ledna bude slavnostně zahájena požehnáním koledníků v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie.
Tradiční celonárodní Tříkrálová sbírka je na svém startu. Ve čtvrtek 4. ledna bude slavnostně zahájena požehnáním koledníků v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie.

Koledníčkům a vedoucím tříkrálových skupinek požehná opavský děkan P. Pavel Cieslar. Požehnání začne ve 14,30, a poté je pro děti připraveno filmové představení v kině Mír Jak se krotí krokodýli.

Přání pokoje, dobra a své požehnání budou koledníčci na celém Opavsku přinášet do jednotlivých domácností až do 14. ledna. V letošním roce podpoří výtěžek sbírky klienty Charity Opava, kteří se potýkají s psychickým onemocněním a seniory.

Při návštěvě tří králů si můžete jejich pravost ověřit na průkazce, kterou bude mít u sebe každý vedoucí skupinky. Každá pokladnička bude úředně zapečetěna. Můžete si také ověřit, zda je pečeť neporušena.

Mezi další doprovodné akce Tříkrálové sbírky patří soutěž o nejkrásnější tříkrálový kostým, o největší obnos v pokladničce, Ples Charity Opava a také jarní bruslení na zimním stadionu v Opavě – více zde.

Koordinátorem Tříkrálové sbírky za Charitu Opava je Mária Durkáčová (tel. 604175518).

Děkujeme partnerům