Tříkrálová sbírka skončila, děkujeme všem, kdo se zapojili! Teď nás čeká počítání

16.01.2023 - Úderem nedělního večera skončilo koledování letošní Tříkrálové sbírky. Charitu Opava nyní čeká počítání pokladniček z jednotlivých obcí a také slavnostní vyhlášení výsledků v opavském kině Mír. Až do konce ledna je ale stále možnost přispět do sbírky online.

Již nyní se dá říci, že letošní Tříkrálové sbírka byla úspěšná hned dvakrát. „Koledníci, s nimiž máme možnost mluvit, si pochvalují, jak k nim byli letos lidé vlídní, jak je leckde již netrpělivě čekali a byli velmi vstřícní,“ říká koordinátorka sbírky Marie Hanušová. A to vše dárci korunovali štědrostí. „Z některých obcí již máme spočítané výsledky, a tak víme, že se zde vybralo více než v rekordním roce 2020, kdy se naposledy koledovalo bez protiepidemických opatření,“ vysvětluje.

Vrásky na čele dělal organizátorům nedostatečný počet koledníků v Opavě. „Nakonec se ale přece jen našli dobrovolníci, kteří se přihlásili na naši výzvu, a tak jsme v Opavě mohli pokrýt více míst, než jsme si původně mysleli,“ dodává Marie Hanušová s poděkováním všem, kdo se sbírky jakkoli zúčastnili.

V nejbližších dnech také zasedne komise, která bude hodnotit fotografie ze soutěže o nejlepší tříkrálové foto probíhající pod patronací týdeníku REGION OPAVSKO. Jména vítězů budou oznámena 7. února na slavnostním vyhodnocení Tříkrálové sbírky v kině Mír. Zde proběhne také losování kolednických lístků o zajímavé ceny a promítání oceňovaného japonského animovaného filmu.

Na koledníky, bez jejichž ochoty a nasazení by Tříkrálová sbírka nemohla proběhnout, čeká v únoru jako odměna také bruslení na opavském zimním stadionu a v dubnu koupání v akvaparku Kravaře.

Celkové výsledky sbírky v Opavě a okolí budou známy nejpozději do konce ledna. Charita Opava totiž koledovala ve více než šedesátí obcích a počítání probíhá postupně. Zájemci, ke kterým koledníci nepřišli nebo je nezastihli doma, mají až do konce ledna možnost přispět také na sbírkový účet 66008822/0800, VS pro Opavsko je 777988012.

Děkujeme partnerům