Tříkrálová sbírka se na Opavsku přiblížila ke dvěma milionům korun!

24.01.2017 - V roce 2010 to bylo 1.170.014 korun, v roce 2014 už 1.520.198 korun a loni 1.901.016 korun. A že jsou lidé na Opavsku stále štědřejší, se potvrdilo také letos. Tříkrálová sbírka 2017 svým rekordním výsledkem 1.987.138 korun opět překonala tu loňskou a nebezpečně se přiblížila částce dvou milionů korun!

V roce 2010 to bylo 1.170.014 korun, v roce 2014 už 1.520.198 korun a loni 1.901.016 korun. A že jsou lidé na Opavsku stále štědřejší, se potvrdilo také letos. Tříkrálová sbírka 2017 svým rekordním výsledkem 1.987.138 korun opět překonala tu loňskou a nebezpečně se přiblížila částce dvou milionů korun!

Tuto ohromnou částku skrývalo celkem 340 pokladniček, které se musely postupně pod dohledem rozpečetit a pověření pracovníci pak museli počítat hromady mincí a bankovek. Našli v nich také chorvatské kuny, dolary, Eura a dokonce 30 rublů. Výsledek je velmi překvapivý a povzbudivý i proto, že téměř celou dobu koledování od 1. do 15. ledna provázely velmi silné mrazy. Jak je ale vidět, více než 300 skupinek koledníků to neodradilo a vykoledovali pro potřebné na Opavsku opět rekordní částku. Ve městě Opavě to bylo 635.395 korun, tedy o dvaceti tisíc více, než loni, zbytek připadl na okolní obce. Podrobný rozpis po jednotlivých městech a obcích najdete v přiložených souborech na této stránce.

Výnos z Tříkrálové sbírky 2017 plánuje Charita Opava opět využít k prospěchu občanů Opavska. „Plánujeme nakoupit zdravotnický materiál pro klienty ošetřovatelské, pečovatelské a hospicové péče, pro pečovatelskou službu bychom rádi pořídili tolik potřebné auto, dále vysokozdvižný vozík pro chráněné technické dílny, zaměstnávající osoby znevýhodněné na trhu práce a v neposlední řadě bychom rádi provedli stavební úpravy pro sociálně terapeutickou dílnu Radost, určenou mentálně postiženým,“ vyjmenovává záměry letošní Tříkrálové sbírky ředitel Charity Opava Jan Hanuš, který připojuje velké díky všem, kteří se na sbírce podíleli, ať již samotným koledníkům, tak všem lidem, kteří jim otevřeli svá srdce a přispěli na své blízké.

Na desítkách fotografií, které koledníci poslali do soutěže o nejlepší selfie (prohlédnout si je můžete na tomto webu), je vidět ohromné zaujetí mnoha velkých i malých koledníků i radost z toho, že můžou pomáhat druhým. Tříkrálová sbírka, která se těší stále větší oblibě také u občanů Opavska, je nádherným příkladem vzájemné solidarity i ochoty udělat něco pro druhé. Děkujeme!

Charita Opava by ráda poděkovala také sponzorům, kteří se podíleli na hladkém průběhu Tříkrálové sbírky nebo přispěli svými výrobky či jinak pomohli. Jsou to firmy Billa a Tempo, která nám poskytly zdarma oplatky jako odměny pro koledníky, firma Nikol, která nám poskytla pro koledníky levnější nápoje, firmě Globus za potřebné krabice, firmě Retisk Opava za natištění kalendáříků, firmě T-Mobile za ceny do soutěže, Obchodnímu centru SILESA za možnost vyvěšení fotografií koledníků, Magistrátu města Opavy za doporučení k bezplatnému pronájmu, Hokejovému klubu Opava za možnost bruslení pro koledníky, opavské věznici za výrobu dárků.

Děkujeme rovněž mateřským školám 17. listopadu, Havlíčkova, Olomoucká, Riegrova, Otická - Riegrova (pobočka Opava), Sluníčko, Krnovská a pobočka v Jaktaři, Vaníčkova, Pekařská, Otice a křesťanské mateřské škole Mnišská.

Poděkování patří také opavským skautům a základním školám Englišova, Kylešovice, Otice, Stěbořice, Edvarda Beneše Opava, Vrchní I. Hurníka a opavské pobočce Církevní základní školy v Hradci nad Moravicí.

Děkujeme partnerům