Tříkrálová sbírka pokračuje, o víkendu se přehoupla přes polovinu (+ repo Českého rozhlasu)

09.01.2023 - Do druhé poloviny se o víkendu přehoupla letošní Tříkrálová sbírka. Na mnoha místech Opavska již lidé tři krále s koledou a přáním všeho dobrého do roku 2013 doma přivítali, jinde se ještě dočkají. Tříkrálová sbírka totiž pokračuje až do neděle 15. ledna a leckde se chystají koledníci vyrazit teprve o nadcházejícím víkendu.

I když někde koledovali tři králové již od úterý 3. ledna, většina Kašparů, Melicharů a Baltazarů nechala své pochůzky na víkend. Ještě před tím přesně na svátek Tří králů v pátek 6. července požehnal koledníkům na mši sv. v kostele sv. Vojtěcha opavský děkan otec Václav Koloničný.

„Lidé jsou na nás opravdu hodní, smějí se na nás a jsou štědří,“ pochvaluje si jedna z kolednic skupinky, která vyrazila v Opavě na pochůzky o víkendu. „A není ani taková zima, jaká byla v některých předchozích letech,“ dodává spokojeně.

Připomínáme, že Charita Opava, která sbírku pořádá, bude ze své části výtěžku pomáhat seniorům a vážně nemocným pacientům, použije ji jako spoluúčast schváleného projektu na obměnu vozového parku pečovatelské služby a také ke zlepšení pracovních podmínek zrakově postižených a nevidomých masérů. Děkujeme!

Kompletní informace k Tříkrálové sbírce 2023, která je zatím stále v plném proudu, najdete zde:

Trikralova-sbirka/

O Tříkrálové sbírce v Opavě referoval v sobotu 7. ledna také Český rozhlas Ostrava v reportáži Martina Knitla. Zpětně si ji můžete z odkazu, který najdete níže.

Soubory ke stažení

eský rozhlas - Tříkrálovka v Opavě 7.1.2023.mp3 eský rozhlas - Tříkrálovka v Opavě 7.1.2023.mp3 1784 kB

Děkujeme partnerům