Tříkrálová sbírka je v polovině, koledovalo se v domácnostech i na basketu (+ repo ČT)

08.01.2024 - Tříkrálová sbírka 2024 se přehoupla přes polovinu. O víkendu se na Opavsku koledovalo v ulicích i v domácnostech, ale také například v opavské hale na zápasu Basketbalového klubu Opava s Kolínem. V pátek 5. ledna opavský děkan Václav Koloničný na mši sv. s kostele sv. Vojtěcha na mši sv. požehnal nejen vedoucím kolednických skupinek i samotným koledníkům, ale také všem dárcům i domácnostem, které budou Tři králové navštěvovat.

Koledování po domácnostech bude probíhat až do neděle 14. ledna 2024. Možnost zúčastnit se koledy online a přispět na tříkrálový účet ale platí až do konce letošního ledna. Přispět je možno na tříkrálový sbírkový účet 66008822/0800, variabilní symbol pro Charitu Opava je 777988012. Jednoduše je také možné zadat platbu prostřednictvím QR kódu, který najdete u tohoto článku.

Výtěžek Tříkrálové sbírky, který připadne Charitě Opava, bude letos využit na pomoc seniorům a vážně nemocným pacientům, na podporu chráněného zaměstnávání v charitních chráněných dílnách či pro lidi s mentálním znevýhodněním a psychickým onemocněním. „Děkujeme všem, kteří se již do Tříkrálové sbírky zapojili nebo do ní přispěli, i těm kteří se k tomu chystají následující dny,“ vzkazuje za Charitu Opava koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Hanušová.

Podrobné informace o Tříkrálové sbírce 2024 najdete ZDE.

O Tříkrálové sbírce v Opavě přinesly reportáž také ostravské Události v regionech, začíná v čase 4.21 min.:

Události v regionech Ostrava 5. ledna 2024.

Děkujeme partnerům