Tříkrálová sbírka je v plném proudu

07.01.2014 - Slavnostním tříkrálovým průvodem odstartovala ve čtvrtek 2. ledna 2014 Charita Opava tradiční tříkrálovou sbírku. Stovky koledníků právě v těchto dnech klepou na dveře domácností, aby je ozdobili tradičním nápisem K+M+B 2014 a poprosili o příspěvek na charitní dílo.

Slavnostním tříkrálovým průvodem odstartovala ve čtvrtek 2. ledna 2014 Charita Opava tradiční tříkrálovou sbírku. Stovky koledníků právě v těchto dnech klepou na dveře domácností, aby je ozdobili tradičním nápisem K+M+B 2014 a poprosili o příspěvek na charitní dílo.

Tříkrálový průvod přilákal mnoho Opavanů, kteří se mohli spolu s koledníky a herci Slezského divadla v Opavě projít za hudebního doprovodu pěveckého sboru Sluníčko a bubenického orchestru Boris z Dolního na Horní náměstí, kde na ně čekala svatá rodina a krátké divadelní představení.

Mezi koledníky se pak následující dny jako již tradičně zařadil také ředitel Charity Opava Jan Hanuš, jehož tříkrálová skupinka navštívila v pondělí 6. ledna opavskou radnici, Úřad práce či dětské a onkologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

Tříkrálová sbírka končí 13. ledna a její výtěžek bude na Opavsku určen na zakoupení tišících přístrojů pro nemocné, zlepšení pracovních podmínek pro chráněné dílny, v níž pracují zdravotně handicapovaní či vybudování nových bytů v Chráněném a podporovaném bydlení pro duševně nemocné.

Děkujeme partnerům