Tříkrálová sbírka 2018 skončila, začínáme počítat

15.01.2018 - Úderem půlnoci z 14. na 15. ledna skončila Tříkrálová sbírka 2018. Charitu Opava čeká rozpečeťování pokladniček a počítání. Překonáme loňský rekordní výsledek?

Úderem půlnoci z 14. na 15. ledna skončila Tříkrálová sbírka 2018. Charitu Opava čeká rozpečeťování pokladniček a počítání. Překonáme loňský rekordní výsledek?

Asi tisíc dvě stě malých i velkých Kašparů, Baltazarů a Melicharů koledovalo v přibližně 350 skupinkách od 1. ledna pro opavskou Charitu v Opavě, Hradci nad Moravicí a dalších 64 vesnicích. Rozdali jsme 367 pokladniček, které se postupně rozpečeťují a jejichž obsah se počítá.

A kdy budeme znát výsledky? Na to, kolik se letos vybralo v Opavě, si budeme muset počkat do čtvrtku 18. ledna odpoledne. Řada obcí již spočteno má, ale celkový výsledek bude znám nejpozději v pondělí 22. ledna.

Všichni koledníci i vedoucí skupinek se už teď můžou těšit na slavnostní vyhodnocení Tříkrálové sbírky, které bude ve čtvrtek 25. ledna 2018 v 15.30 hodin v kině Mír spojeno s losováním výherců chytrých mobilů a promítáním pohádky Mini šéf.

Stále také probíhá soutěž o nejlepší fotografii nebo selfie z koledování!

Nejlepší snímky budou zveřejněny v REGIONU OPAVSKO i na webových stránkách Charity Opava a jejich autoři vyhrají knižní poukázky. Fotografie můžete zasílat až do 21. ledna 2018 na mail trikralovka-selfie@charitaopava.cz. Hodnotit se bude originalita fotografie i kostýmů a celkový dojem.

Děkujeme partnerům