Tříkrálová neděle je skvělý tip na příjemně prožité rodinné odpoledne (+ video TV NOE)

07.01.2022 - Hledáte tip na příjemně strávené rodinné nedělní odpoledne, během kterého navíc pomůžete dobré věci? Pokud ano, je právě pro Vás připravena v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie v Opavě v neděli 9. ledna tzv. Tříkrálová neděle.

Do nejstarší české dobročinné akce Tříkrálové sbírky letos stejně jako v loňské roce neblaze zasáhly problémy s covidem-19. Během letošní sbírky, která začala 1. ledna 2022 a skončí v neděli 16. ledna, se vinou toho bude koledovat jen na několika místech a v menším rozsahu než předloni. I proto připravila Charita Opava řadu možností přispět potřebným také jinými způsoby.

Jedním z nich je právě pořádání Tříkrálové neděle 9. ledna. Tento den bude možno do pokladniček přispět ráno po tradičních bohoslužbách, otevřeno zde ale bude také pro širokou veřejnost odpoledne od 13 do 16.30 hodin. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nově opravenou konkatedrálu, u betléma na ně budou čekat s pokladničkou Tři králové a každou půlhodinu zde zazní malý varhanní koncert.

Tříkrálová neděle je skvělým způsobem, jak prožít sváteční rodinné odpoledne, srdečně zveme!

Podrobné aktuální informace o Tříkrálové sbírce 2022 na Opavsku najdete zde:

https://www.charitaopava.cz/informace/Trikralova-sbirka/145

A zde najdete reportáž TV NOE:

Děkujeme partnerům