„Tříkrálová auta“ už pomáhají Vašim jménem

16.07.2019 - Více než pětadvacet tisíc kilometrů najedou za svými klienty měsíčně po Opavsku pracovnice Ošetřovatelské a Pečovatelské služby i mobilního hospice Pokojný přístav. Aby mohly s pomocí potřebným přijet všude a včas, musí být jejich velmi vytížený vozový park stále v pořádku.

Díky penězům, které vybrali koledníci v letošní Tříkrálové sbírce, ho v nedávné době mohla Charita Opava obměnit hned dvěma novými vozy. Pečovatelská služba vyměnila starý vůz za novou škodu City Go a sestry Pokojného přístavu budou moci využívat vůz Volkswagen Polo. Obměna dvou vozů přinese hned několik výrazných změn k lepšímu. „Obě auta jsou na CNG a jejich provoz je tedy nejen ekologický, ale také o polovinu levnější, než u předchozích vozů,“ pochvaluje si manažerka Charity Opava Petra Thiemlová. Velký úložný prostor také umožní sestrám převážet i rozměrnější zdravotní pomůcky.

V letošní Tříkrálové sbírce se vybralo 2.326.492 korun, vozový park tak mohla Charita Opava obměnit i díky tomuto skvělému výsledku, na němž se podíleli snad všichni občané Opavska. „Kdykoli na silnici uvidíte tato dvě auta, jak spěchají s pomocí za potřebnými, můžete si s hrdostí říci, že jste k tomu svým darem přispěli i Vy,“ vzkazuje všem s díky Petra Thiemlová.