Tři králové se vydávají na cestu k vám

13.12.2013 - Už déle než dvě století se každý rok vydávají tři králové Baltazar, Melichar a Kašpar na cestu, na jejímž konci se potkají s právě narozeným Ježíškem. Ve čtvrtek 2. ledna 2014 můžete od 16 hodin kousek cesty projít s nimi. Slavnostním Tříkrálovým průvodem plným hudby, masek a divadla totiž na Dolním a Horním náměstí v Opavě začíná již tradiční charitní Tříkrálová sbírka.

Už déle než dvě století se každý rok vydávají tři králové Baltazar, Melichar a Kašpar na cestu, na jejímž konci se potkají s právě narozeným Ježíškem. Ve čtvrtek 2. ledna 2014 můžete od 16 hodin kousek cesty projít s nimi. Slavnostním Tříkrálovým průvodem plným hudby, masek a divadla totiž na Dolním a Horním náměstí v Opavě začíná již tradiční charitní Tříkrálová sbírka.

Možná i u vás zaklepou v první polovině ledna příštího roku na dveře koledníci, aby tak jako na tisících místech celé České republiky poprosili o příspěvek na charitní dílo a zvěstovali radost i naději v solidaritu a vzájemnou pomoc. Tříkrálová sbírka proběhne již po čtrnácté v termínu od 1. do 13. ledna 2014. Kromě Tříkrálového průvodu, během něhož vystoupí bubenický orchestr BORIS, pěvecký sbor Sluníčko a v krátkém představení také herci Slezského divadla v Opavě, je také připravena celá řada atrakcí pro koledníky – od požehnání během mše v neděli 5. ledna 2014 v 18 hodin v kostele sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě až po závěrečné bruslení zdarma a tradiční soutěž o nejhezčí Tříkrálovou korunku. Novinkou je kolednická soutěž o tři chytré mobilní telefony a možnost si koledníky objednat - pokud někoho koledníci při poslední sbírce nenavštívili a on by je přesto rád uvítal, může poslat do konce roku 2013 prosbu formou SMS na tel. 604 175 518 nebo se ohlásit na e-mailu gilikova@charitaopava.cz a v lednu 2014 na jeho dveře Kašpar, Melichar a Baltazar určitě zaklepou.

Výnos z poslední Tříkrálové sbírky použila Charita Opava především na zkvalitnění péče o opavské seniory, neboť díky vybraným penězům mohla zrekonstruovat celé patro v domě na Kylešovské ulici a přestěhovat denní stacionář pro seniory do kvalitnějšího prostředí s výrazně lepším zázemím a nabídkou komplexních služeb. Klientům střediska chráněného bydlení pomohla sbírka vybavit byty nábytkem a zbylo i na dotování provozu mateřského centra Neškola či rekonstrukci rozvodů teplé vody pro nevidomé klienty ve Vlaštovičkách.

Ku prospěchu potřebným na Opavsku bude sloužit i výtěžek sbírky nadcházející, za vybrané peníze se Charita Opava chystá koupit například budíkové tlakoměry a lineární dávkovač na Morphin, tedy přístroje, které umí utišit bolest nemocným a hospicovým pacientům. V plánu je také zlepšení pracovního prostředí keramické dílny pro handicapované zaměstnance v Chráněných dílnách sv. Josefa či oprava střechy a vybudování nových bytů v chráněném a podporovaném bydlení pro duševně nemocné.

Charita Opava vstupuje touto Tříkrálovou sbírku do roku, v němž oslaví pětadvacet let své existence. V tomto dlouhém čtvrtstoletí může pomáhat i díky štědrosti, kterou projevují také občané Opavska. Pomocí Charitě Opava tedy pomáháte potřebným ve svém městě. Děkujeme za všechny!

Děkujeme partnerům