Tři králové se projdou Opavou s velbloudem, buďte u toho!

03.01.2018 - Netradiční a plný novinek – takový bude letošní Tříkrálový průvod, na který Vás zveme v pátek 5. ledna v 16 hodin.

Netradiční a plný novinek – takový bude letošní Tříkrálový průvod, na který Vás zveme v pátek 5. ledna v 16 hodin.

Průvod, který v Opavě proběhne po desáté a opět ve spolupráci z herci Slezského divadla, bude letos v řadě ohledů výjimečný. Zahájen bude v 16 hodin pod Ptačím vrchem mohutným zvoněním všech přítomných – nezapomeňte si proto vzít své zvonky! Tři králové v čele průvodu letos půjdou pod baldachýnem a doprovodí je krojovaní poslové s dary i živý velbloud. Do rytmu zahraje bubenický orchestr Boris a zazpívá pěvecký sbor Domino.

Přes Ostrožnou ulici všichni dojdou ke Slezskému divadlu v Opavě, kde se Tři králové a jejich doprovod spolu s malými i velkými anděly pokloní u jesliček Ježíškovi, Marii i Josefovi a předají jim dary. Koledníkům pak požehnají í opavský děkan Jan Czudek spolu s pomocným biskupem ostravsko–opavským Mons. Martinem Davidem.

Velkou atrakcí pro děti budou také živé ovečky nebo fotokoutek, kde si mohou udělat pamětní fotografii. Průvod, který tradičně doprovází největší a nejstarší českou charitativní akci Tříkrálová sbírka, bude letos v Opavě skutečně výjimečný. Buďte u toho!

Děkujeme partnerům