Tři dobré důvody k návštěvě chráněných dílen: opravíme elektro, zařadíme Vás do soutěže a nakoupíte originální vánoční dárky

03.12.2021 - Hned tři dobré důvody k návštěvě Chráněných dílen Charity Opava na ulici Přemyslovců 37 v Jaktaři budou mít v sobotu 4. prosince lidé z Opavy a okolí. Předně tu pro ně bude k dispozici technik, který jim zdarma prohlédne pokažené elektro a v případě menších závad ho rovnou bezplatně opraví. Každý, kdo takovéto elektro k diagnostice přinese, bude navíc zařazen do prosincového slosování o pět pětisetkorunových poukázek na výrobky charitních chráněných dílen. No a to vše budou lidé moci spojit také s nákupem originálních keramických a šitých vánočních dárků, které pro ně budou připraveny v přilehlém prodejním skladu Chráněných dílen Charity Opava. A navíc se slevou 30% na tácky, sady tácků a výrobky nevidomých.

Projekt OPRAVÁRNA společnosti ASEKOL, Moravskoslezského kraje a Charity Opava na diagnostikování poruch starého elektra a jeho opravy odstartoval minulý měsíc a potrvá až do července příštího roku. Vždy jednou měsíčně bude v chráněných dílnách v Jaktaři k dispozici technik OPRAVÁRNY Vojmír Wallin, který zdarma diagnostikuje porouchané elektrozařízení a nacení případnou opravu. V listopadu ho navštívilo přes třicet lidí. Šest elektrospotřebičů opravil zdarma hned na místě, zbylé po dohodě s majiteli převzal do následné opravy. „Opravovat zdarma na místě budeme menší elektrospotřebiče, jako jsou varné konvice, žehličky, fény, ale také televize nebo mikrovlnky. Na místě opravíme i pračky, lednice nebo třeba myčky. Opravit umíme také třeba fitness zařízení obsahující elektroniku. Řešit ale nebudeme opravy mobilních telefonů ani tabletů,“ vzkazuje technik. U náročnějších oprav se s klientem domluví na dalším postupu.

„Spolupráce na tomto projektu doplňuje naše aktivity v technické dílně, která se zabývá recyklací vysloužilých elektrospotřebičů. Přidanou hodnotou projektu je i to, že pokud spotřebič opravit nepůjde, mohou ho lidé předat přímo v areálu dílen k ekologické likvidaci a podpoří tak práci pro lidi se zdravotním postižením,“ doplňuje vedoucí Chráněných dílen Charity Opava Tomáš Schaffartzik. Opravna sídlí v zelené kontejnerové sestavě před areálem Chráněných dílen Charity Opava, prodejní sklad plný originálního dárkového zboží je hned vedle. Otevřeno zde bude každou první sobotu s měsíci od 9 do 17 hodin.

Děkujeme partnerům