Tip na výlet: navštivte zámek v Raduni a výstavu MŮJ SVĚT

24.07.2020 - Hledáte tip na pohodový rodinný výlet? Navštivte zámek v Raduni. Kromě zámecké expozice zde na Vás čeká také řada zajímavých výstav, mimo jiné můžete ve zdejší oranžerii shlédnout vítězné fotografie 12. ročníku charitní fotosoutěže MŮJ SVĚT.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT pořádá Charita Opava pod patronací prof. Jindřicha Štreita pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit celé České republiky. Slavnostní vernisáž vítězných fotografií 12. ročníku proběhla v Raduni již v červnu během Dne pro Charitu Opava za účasti řady klientů. Výstava zde bude k vidění až do konce srpna.

Kromě výstavy MŮJ SVĚT tak můžete v patře tzv. sýpky a areálu zámku navštívit výstavu Dvojité vidění, která představuje fotografie pořadatele Hradeckého slunovratu a sponzora Charity Opava Václava Müllera. Snímky vznikly na texty jednoho z nejosobitějších a nejpoetičtějších českých textařů Petra Linharta, známého krom jiného z účinkování ve skupinách Č. p. 8 nebo Majerovy brzdové tabulky.

Další výstava prezentuje tvorbu brněnské fotografické školy Evžena Sobka. Projekt FotoFOREVER je výstavou devíti autorů, která propojuje park, tedy umění krajinářské, s uměním fotografie. Zajímavý je také soubor Zuzany Karlíkové. Její fotografie stmívajících se vodních hladin Nightswimming vrací obrazy zpět na vodní hladinu. Pracuje při tom inverzně se světlem, jakmile pravá hladina raduňského rybníka začne světlo ztrácet, její obrazy se rozsvítí. „Galerie“ na zámeckém rybníku se tak otevírá za soumraku.

Podívejte se také na reportáž TV POLAR:

Děkujeme partnerům