Tip na skvělý prázdninový výlet: výstava MŮJ SVĚT na zámku v Raduni

23.07.2021 - Vydáte-li se během prázdnin na prohlídku zámku v Raduni, můžete si ji zpříjemnit také návštěvou výstavy vítězných fotografií 13. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Charita Opava, která fotosoutěž pod patronací prof. Jindřicha Štreita pořádá pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit České republiky, ji zde díky vstřícnosti kastelánky Markéty Kouřilové zpřístupnila v zámecké oranžerii.

Oceněné fotografie pocházejí od autorů z Českých Budějovic, Žďáru nad Sázavou, Červeného Kostelce, Týnu nad Vltavou, Ostravy, Opavy a řady dalších měst. Některé z nich zachycují také náročný rok nouzového stavu očima zaměstnanců v sociální práci.

Organizátoři pořádají slavnostní vernisáž tradičně v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě, letos to ovšem nebylo možné. Vítězné snímky proto Charita Opava ve spolupráce se Slezským zemským muzeem vystavila na měsíc na venkovních panelech na Horním náměstí v Opavě. V originálních plnohodnotných formátech se ale veřejnosti představí poprvé až v oranžerii raduňského zámku. Fotografie zde budou k vidění do konce prázdnin, poté bude výstavu hostit Charita České Budějovice.