TESCO pomůže pořídit pračky pro lidi s duševní nemocí

07.01.2019 - Kdo bude v pátek 11. ledna nakupovat v nově zrekonstruovaném supermarketu TESCO na Těšínské ulici v Opavě, podpoří zároveň klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Společnost TESCO tuto dobročinnou akci pořádá v rámci slavnostního otevření zrekonstruovaných prostor.

Jednodenní akce s názvem „Společně na pomoc potřebným“ je určena na koupi praček pro duševně nemocné lidi, kterým ve svém středisku Chráněné a podporované bydlení poskytuje Charita Opava podporu a dočasné bydlení a připravuje je na to, aby mohli po ukončení pobytu bydlet samostatně. Snaží se tak posunout rámec jejich možností o něco dál, než jsou schopny psychiatrické nemocnice.

V jednotlivých bytech ale z finančních důvodů zoufale chybí pračky a klienti jsou tak odkázání na centrální prádelnu. To je v rozporu s posláním této služby, která je má naučit samostatnosti.

Společnost TESCO, která bude 11. ledna slavnostně otevírat své zrekonstruované prostory, věnuje na pořízení těchto potřebných praček 10 % z každého nákupu nad 500 korun. „Tyto pračky znamenají pro naše klienty více, než jen darování potřebné věci. Pro lidi s psychickým onemocněním jsou pomocí na cestě k samostatnosti a plnohodnotnému životu navzdory zákeřné nemoci. Děkujeme za to,“ vzkazuje jménem klientů vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřina Víchová.

Soubory ke stažení

20743_Tesco_plakat__Opava_CZ_print.pdf 20743_Tesco_plakat__Opava_CZ_print.pdf 3351 kB

Děkujeme partnerům