Taneček se seniorkami i projížďka ve zvedacím zařízení - studenti na exkurzi v Charitě Opava

07.11.2018 - Taneček se seniorkami z denního stacionáře nebo projížďka na speciálním zvedacím zařízení, určeném pro manipulaci s klienty Mravenečku – i tak vypadala exkurze, kterou ve středu 7. listopadu podnikli studenti Obchodní akademie a Střední odborné škola logistické v Opavě.

Studenti podnikli v rámci Dnů odborných dovedností za doprovodu manažerky Charity Opava Lucie Trunečkové autobusem takzvané „kolečko“ po osmi střediscích Charity Opava. Vedoucí středisek je postupně krátce seznámili s činností a provozem ošetřovatelské, pečovatelské i hospicové služby a navštívili rovněž Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné či Dům sv. Cyrila a Metoděje. V Denním stacionáři pro seniory, kde právě probíhala pohybová terapie, si mohli zatančit se zdejšími klientkami a v denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček si zase vyzkoušeli, jaké to je projet se ve speciálním zvedacím zařízení pro manipulaci s klienty, nazvaném podle sponzora Mravenečku herce Jaroslava Duška „Jarda“.

Pouť po střediscích zakončili v Jaktaři v sociálně terapeutické dílně Radost a na ředitelství, kde je Lucie Trunečková alespoň formou prezentace seznámila s těmi středisky Charity Opava, na jejichž návštěvu se již z časových důvodů nedostalo.

Studenti se během dopoledne mimo jiné seznamovali také s problematikou komunikace s osobami s různými postiženími. „To je totiž v době rozvíjející se inkluzivní společnosti více než nutné,“ vysvětluje pedagog školy a koordinátor Dnů odborných dovedností Gabriel Juchelka, který Charitě Opava posílá díky za participaci na celé akci.

Děkujeme partnerům