Tak zase za rok, otče Jožko Motyko!

12.06.2019 - Přes padesát zaměstnanců Charity Opava, ke kterým se přidali místní farníci, se ve středu 12. června vypravilo do Stěbořic, aby zde uctili památku otce Jožky Motyky, stěbořického kněze, charitního spirituála a radního a vzácného člověka.

V pořadí již páté vzpomínkové setkání od tragické smrti otce Jožky začalo tradičně mší svatou, kterou sloužil nástupce otce Jožky ve Stěbořicích otec Klement Rečlo. Zaměstnanci a klienti z Vlaštoviček, Denního stacionáře pro seniory, Mravenečku, Radosti, Chráněného a podporovaného bydlení a ředitelství Charity Opava v čele s ředitelem Janem Hanušem pak položili květinu u mohyly, kterou před stěbořickým chrámem postavili farníci na památku svého oblíbeného kněze.

Ve velkém horku přišlo poté všem vhod pozvání otce Klementa do chládku stěbořické fary či do stínu stromů zdejší zahrady. „Moc za toto milé pozvání otci Klementovi děkujeme,“ dodává jedna z organizátorek každoroční vzpomínky na otce Jožku Svatava Bláhová.

A protože setkání se uskutečnilo den před narozeninami ředitele Jana Hanuše, využili zaměstnanci a klienti sekce sociálních služeb k tomu, aby mu poblahopřáli a předali speciální dárek – bezlepkový dort.

Tak zase za rok, otče Jožko!

Děkujeme partnerům