Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu a RWE pomohly slabozrakým ve Vlaštovičkách

03.09.2013 - Velmi potřebné čtecí zařízení si mohli pořídit v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách díky finanční pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška a společnosti RWE.

Na zakoupení čtecího přístroje ClearReader přispěla společnost RWE částkou v hodnotě 50 tisíc korun a Nadační fond Českého rozhlasu ze sbírky Světluška ve výši 29.400 korun. Díky jejich pomoci mohou lidé se zrakovým postižením samostatně číst knihy, časopisy, dopisy a jiné písemnosti, lépe se orientovat ve světě informací i dále vzdělávat.

Čtecí zařízení je velmi lehké, malé a tudíž snadno přenosné. Klient si může vybrat ze čtyř dodávaných jazyků - češtiny, slovenštiny, angličtiny a němčiny. Na boku přístroje jsou hmatné zarážky, takže i nevidomá osoba dokáže správně umístit předlohu pod kameru. Je zde také možno nastavit rychlost čtení, popřípadě čtení pozastavit a dále posouvat po větách dopředu či dozadu.

Přístroj ClearReader je v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách skutečně velkým pomocníkem. Velmi děkujeme za finanční příspěvky, které nám pomohly toto zařízení koupit!