Studenti Slezské univerzity pořádají sbírku potravin pro Chráněné a podporované bydlení

05.04.2019 - Potravinovou sbírku pro Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné uspořádá ve dnech 8. až 13. dubna Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Charitu Opava, která toto chráněné bydlení provozuje, studenti podobnými sbírkami podporují již několik let.

Studentská sbírka potravin přináší každoročně několik plných aut sanity a potravin pro potřebné. Studenti podle slov svých organizátorů díky spolupráci s Charitou Opava přesně vědí, komu jsou výsledky sbírky určeny, v předchozích letech se o tom mohli kromě jiného také sami přesvědčit při návštěvě Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné.

Letos se sanitární zboží a potraviny, u nichž je kromě potřebnosti také důležitým kritériem delší doba expirace, vybírají od pondělí 8. do pátku 12. dubna v budovách Slezské univerzity na Bezručově náměstí 13 a 14, Na Rybníčku 1 a Masarykově třídě 37. K akci se tradičně připojí také některé základní a střední školy, například Mendelovo gymnázium, ZŠ TG Masaryka, ZŠ Suché Lazce a další. V pátek 12. a sobotu 13. dubna pak sbírka přesídlí do Obchodního Breda & Weinsetein v Opavě, kde se k ní mohou od 10 do 16 hodin připojit také občané z řad veřejnosti Opavska. Sbírka probíhá v rámci celoroční akce „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“.

Součástí týdne pomoci, na jeho organizování se podílí kromě studentské unie také samotná Slezská univerzita v Opavě, je rovněž darování krve ve Slezské nemocnici v Opavě.

Soubory ke stažení

Plakát potravinová sbírka.pdf Plakát potravinová sbírka.pdf 4311 kB

Děkujeme partnerům