Stovky lidí, přes 126 tisíc pro Pokojný přístav. Sportovní den (nejen) pro klienty se mimořádně vyvedl (+ repo Českého rozhlasu)

21.09.2019 - Krásné počasí, které spolu se zajímavým programem přilákalo několik stovek lidí, obsazená stanoviště netradičních sportů, vydařený fotbal i úctyhodná částka, která se vybrala na mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav. Sportovní den (nejen) pro klienty, který v sobotu 21. září na hřišti v Kylešovicích pořádala Charita Opava spolu s opavským Okresním fotbalovým svazem, nemohl dopadnout lépe.

Sportovní dopoledne zahájil v 9 hodin René Černohorský. Přivítal nejen senátora Herberta Paveru, který nad akcí přebral záštitu, ale také ředitele Charity Opava Jana Hanuše, opavského primátora Tomáše Navrátila, šéfa okresního fotbalové svazu Miroslava Zálohu a Zdeňka Grómana za sponzorskou firmu Hagemann. A hned na začátku mohl také oznámit radostnou zprávu o tom, že díky sponzorským firmám a obcím, z nichž mnohé postavily také vlastní fotbalové mužstvo, se vybralo 121 tisíc korun.

Vzápětí se začalo soutěžit, a to hned na dvou místech. Na fotbalovém hřišti se o pohár sportovního dne utkala mužstva OPaLL-AGRI, Witzenmann, Charita Opava, Policie České republiky – územní odbor Opava, Magistrát města Opavy, LG Bar Opava, Kylešovice a Starostové Opavska. Souběžně si pak mohli zájemci, kteří se zdaleka neskládali jen z handicapovaných návštěvníků, vyzkoušet celu řadu netradičních disciplín. Na více než stovku soutěžících byl na jednotlivých stanovištích přichystán slalom na invalidním vozíku, showdown, šupec, jízda na dvoukole, překážková dráha, slalom či speciální ruské kuželky, které používají nevidomí. A pokud zvládli všechny úkoly, obdrželi v cíli originální diplom a medaili.

Ale tím seznam atrakcí nekončil – děti mohly dovádět na skákacím hradu nebo si s klaunem vyrobit zvířátko z nafukovacích balónků, dospělým nabídli maséři Wellness centra Charity Opava zdarma masáž šíje. Samozřejmostí bylo bohaté občerstvení.

Ve velmi urputném fotbalové klání nakonec zvítězilo mužstvo Policie České republiky, když borci Charity Opava si odnesli pěkné sedmé místo ze sedmi soutěžních týmů. Ale o umístění při této akci vůbec nejde, protože kromě skvělé zábavy pro mnoho návštěvníků přibylo díky darům jednotlivců k vybraným 121 tisícům pro mobilní hospic Pokojný přístav dalších přibližně 7 tisíc korun. A to vše je podle pořadatelů skvělý důvod, proč Sportovní den (nejen) pro klienty zopakovat zase příští rok.

O vydařené sobotní odpoledne se zasloužilo mnoho sponzorů, jejichž jména a loga najdete na plakátku mezi fotografiemi. Charita Opava by také ráda poděkovala Okresnímu fotbalovému svazu, Fotbalovému klubu Kylešovice za poskytnutí hřiště i zázemí, řeznictví a uzenářství Lukáš Gebauer za skvělé občerstvení a v neposlední řadě také všem dobrovolníkům a zaměstnancům Charity Opava, bez jejichž pomoci by se akce neobešla.

A z níže uloženého souboru Mp3 si můžete poslechnout, jak o akci referoval Český rozhlas v reportáži Martina Knitla.

Soubory ke stažení

Poděkování sponzorům plakát.pdf Poděkování sponzorům plakát.pdf 268 kB
Reportáž českého rozhlasu sportovni_den.mp3 Reportáž českého rozhlasu sportovni_den.mp3 2066 kB

Děkujeme partnerům