Štědrost dárců „Tříkrálovky“ se lidem vrací v lepších službách Masážního centra

24.07.2023 - Už od roku 1999 let stojí nevidomý Pavel Veverka v čele Masážního centra, které zaměstnává především lidi se zrakovým handicapem. Díky výnosům z letošní Tříkrálové sbírky mohlo prostředí tohoto střediska Charity Opava, jehož zdravotní a relaxační masáže již za čtvrtstoletí existence využily tisíce klientů, projít výraznou rekonstrukcí.

„Před pětadvaceti lety jsem pracoval jako instruktor sociální rehabilitace v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách pro zrakově postižené a spolu s kolegy jsem se zamýšlel nad pracovním uplatněním pro nevidomé obyvatele domu,“ vzpomíná Pavel Veverka na vznik Masážního centra. „Za první rok provozu jsme tehdy v jediné masérně provedli v necelých dvou zaměstnancích 906 masáží, naproti tomu počet výkonů za rok 2022 byl desetkrát vyšší, protože devět zaměstnanců provedlo celkem 9306 procedur. Na těchto statistických údajích je vidět, jak se středisko za dobu své existence změnilo,“ dodává. Díky výnosu z Tříkrálové sbírky se mohlo Masážní centrum na ulici Přemyslovců 26 v Opavě-Jaktaři opět posunout o kus dále.

Stavební úpravy zde začaly v polovině letošního ledna a skončily v polovině dubna. První návštěvníky změna k lepšímu ihned velmi příjemně překvapila. Rozšířila se čekárna a zásadně se změnil interiér s novými podlahami, omítkou i podhledy. Zastaralý nábytek nahradil nový a celkový dojem umocňuje moderní osvětlení.

Masážní centrum nabízí například klasickou masáž, manuální a přístrojovou lymfatickou masáž, reflexní segmentovou masáž či reflexní masáž plosky nohou. Specialitou jsou masáže dětí a těhotných, masáž lávovými kameny či cvičení Dornovou metodou a spirální stabilizace. Maséři se zrakovým postižením či nevidomí tak mohou díky přispěvatelům Tříkrálové sbírky pracovat v modernějších a krásnějších prostorách. „A všem dárcům můžeme jejich štědrost vracet nejen v komfortnějším prostředí, ale také i v lepších službách pro jejich zdraví i relaxaci,“ dodává s díky Pavel Veverka