Sportovní den pro hospic přinesl zajímavé soutěže, poučení a přes 140 tisíc korun

17.09.2022 - Výbornou zábavu i poučení, korunovanou výtěžkem přes 140 tisíc korun. To vše přinesl v pořadí již pátý Sportovní den pořádaný na hřišti v Kylešovicích společně Charitou Opava a Okresním fotbalovým svazem Opava

Nepříznivá předpověď počasí slibující na sobotní dopoledne 17. září zimu a déšť naštěstí nevyšla. A tak jediné hřmění, které se návštěvníkům ozývalo nad hlavami, pocházelo od stíhaček ze Dne NATO probíhajícím v nedalekém Mošnově.

Cílem letošního Sportovního dne, jehož celý název zněl Sportovní den pro hospic, bylo získat finance pro mobilní hospic Pokojný přístav, který doprovází v domácím prostředí v posledních dnech života lidi z Opavy a okolí. Dramaturgie Sportovního dne spočívá již od začátku v tom, že se společně potkají klienti různých sociálních organizací spolu s lidmi bez handicapu, aby se utkali ve speciálních disciplínách. Soutěžící si tak mohli opět vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, hru šupec, zvukovou střelbu, jízdu na dvoukole, změřit své síly ve speciálních ruských kuželkách a podobně. Zkrátka nepřišel žádný ze soutěžících, protože každý obdržel diplom i originální vyřezávanou medaili a mohl se zúčastnit tomboly se zajímavými cenami. Připraveno bylo rovněž občerstvení a bohatý doprovodný program, o který se postaraly mažoretky skupiny Banimo či příslušníci policie ČR, kteří předvedli svou techniku a také cvičení policejních psů. Velkému zájmu se těšily i ukázky poskytování první pomoci ve stánku Střední zdravotnické školy Opava.

Zatímco v prvním ročníku Sportovního dne se vybralo přes 73 tisíc korun, druhý i třetí ročník přinesl Pokojnému přístavu vždy přes 120 tisíc korun, a loni se vybralo již přes 177 tisíc korun. Letošní výsledek přes 140 tisíc korun je vzhledem k ekonomických problémům, s nimiž se české firmy musí vypořádávat, skutečně skvělý výsledek.

Šek na částku 135.911 korun předal vedoucí Pokojného přístavu Evě Mertové a řediteli Charity Opava Janu Hanušovi předseda OFS Opava Miroslav Záloha. Malého ceremoniálu se zúčastnili také senátor Herbert Pavera, pod jehož záštitou celá akce probíhala, místopředseda OFS René Černohorský, primátor Opavy Tomáš Navrátil a jeho náměstek Petr Orieščík. Za firmy a obce či města, která přispěla na výslednou částku, byl přítomen ředitel společnosti Hagemann Zdeněk Gróman. Zbývající finance do celkové částky přes 140 tisíc korun dodali návštěvníci akce svými příspěvky do kasičky.

SPOTOVNÍ DEN PRO HOSPIC finančně podpořily firmy a obce:

Hagemann a. s., Ostroj a. s., VIKPAP GROUP s. r. o., KSR Industrial s. r. o., Haberkorn s. r. o., Autoservis Sátek, AgroBio Opava s.r.o., Město Kravaře a obce Bolatice, Bohuslavice, Brumovice, Hněvošice, Otice, Skřipov a Sudice. 

Občerstvením pro soutěžící a dary do tomboly přispěli:

Globus, Moravskoslezské cukrovary a. s., Insportline, a Šindler Luděk s. r. o.

Všem děkujeme!

 

Soubory ke stažení

Poděkování sponzorům.pdf Poděkování sponzorům.pdf 414 kB

Děkujeme partnerům