Sportovci z Charity Opava na olympiádě

23.05.2011 - Klienti charitních středisek Mravenečku a Radosti se zúčastnili 9. ročníku Olympiády pro tělesně postižené sportovce Moravskoslezského kraje...
Již 9. ročník Olympiády tělesně postižených sportovců Moravskoslezského kraje se uskutečnil ve středu 18. května na hřišti Základní školy na Englišově ulici v Opavě. Této mimořádné sportovní události se zúčastnili také klienti Charity Opava.
 
Tříčlenné družstvo ve složení Marek Lokoč, Lukáš Haim a Lukáš Holeček postavil Mraveneček, který dosud nevynechal ani jediný ročník. Závodilo se v jízdě na vozících, v hodu kriketovým míčkem a závěrečnou disciplinou byl dojezd na vozíku na jeden záběr. Sportovcům z Mravenečku asistovali zaměstnanci Stanislav Schindler, Eva Dubová a Lubomír Blecha. Na výsledky svých svěřenců mohli být pyšní. Lukáš Haim získal zlatou medaili, Martin Lokoč bronzovou a Lukáš Holeček byl odměněn speciální cenou za snahu.
 
Olympijských her se zúčastnilo i třináct klientů sociálně terapeutické dílny Radost. Startovali však za Společnost pro podporu mentálně postižených, v níž mají členství. Klienti Radosti absolvovali trojboj, který se skládal z běhu na 50 metrů, házení míčku do dálky a skoku do dálky. Skvěle si vedli a medaile získali – první Martin Halfar, druhý Radim Katerinec a třetí Jarek Vltavský. Stejné ocenění za snahu, podobně jako Lukáš Holeček z Mravenečku, získala také Lucie Konečná z Radosti.
 
Klienti obou charitních středisek si svou Olympiádu užili a nikdo nemusel být smutný, protože všichni účastníci dostali tašku sladkostí a upomínkových předmětů. Děkujeme pořadatelům i sponzorům za vydařenou akci!
 

Děkujeme partnerům