Sportovci pomáhají postiženým dětem

17.06.2008 - Snad každý zažil ten fantastický pocit, když někomu nezištně prokázal drobnou službu nebo pomoc. Kromě času a námahy vás to většinou nic nestálo, ale odměna ve formě poděkování či upřímného úsměvu jistě stála za to. A právě úsměv postižených dětí a vděčnost všech zaměstnanců i klientů Charity Opava je již řadu let odměnou rozhodčím Okresního fotbalového svazu. Ti totiž nezištně a s velkým nasazením pořádají pravidelně akci pod názvem Pomozte postiženým dětem.
Snad každý zažil ten fantastický pocit, když někomu nezištně prokázal drobnou službu nebo pomoc. Kromě času a námahy vás to většinou nic nestálo, ale odměna ve formě poděkování či upřímného úsměvu jistě stála za to. A právě úsměv postižených dětí a vděčnost všech zaměstnanců i klientů Charity Opava je již řadu let odměnou rozhodčím Okresního fotbalového svazu. Ti totiž nezištně a s velkým nasazením pořádají pravidelně akci pod názvem Pomozte postiženým dětem.

I vy můžete pomoci postiženým dětem. Přijďte v sobotu 21. června na fotbalové hřiště do Kravař, kde budou od 14 hodin probíhat fotbalové zápasy několika týmů. V utkáních se střednou týmy O2, Ostroj, Hanácká kyselka, Ritschny, starostové opavských obcí a tým ze Slovenska Závažná Poruba. Během turnaje bude pro děti, ale i pro dospělé probíhat bohatý doprovodný program.

„Před sedmi lety jsme poprvé uspořádali přátelské utkání a přispěli pouze dobrovolným vstupným. Každým dalším ročníkem ale oslovujeme nové sponzory. Výtěžek věnujeme postiženým dětem ze střediska Mraveneček, které provozuje Charita Opava,“ vzpomíná na začátky spolupráce s charitou Andreas Drastík, místopředseda OFS. „Akci pořádáme také proto, abychom dělali dobré jméno OFS. A po úplatkářských aférách ve fotbale je opravdu potřebná a dobrá,“ upřesňuje Ing. Petr Kašný, předseda OFS a OS ČSTV. Více o fotbale a OFS zde.

A co fotbalistům a rozhodčím přináší pořádání akce Pomozte postiženým dětem? „Jen to, že jsme schopni v dobrovolné práci udělat něco navíc,“ odpovídá Petr Kašný. A Andreas Drastík ho doplňuje: „Zvyšuje to prestiž fotbalového svazu a na základě této akce se nám daří získávat další partnery pro OFS. A skvělý je pocit, že můžeme pomoct těm, kteří to opravdu potřebují.“

Program dne:
14,00 – 16,30 hod. turnaj sponzorů: O2-Telefonica, Hanácká Kyselka, Ostroj, Ritschny, starostové obcí
17,00 – 19,00 hod. Hlavní utkání – Sportovní osobnosti x Závažná Poruba
16,00 - 18,30 program pro nejmenší agentura TOMÍNO – hračky a soutěže
Další atrakce: skákací hrad, skluzavka, nanuky, motokára, prohlídka historických motorek, vystoupení mažoretek, střelba z paintbolové zbraně, horkovzdušný balón, běhací trenažér – soutěž o ceny.
16,30-18,30 – možnost povozit se na poníkovi
17,00 - seskok parašutistů
17,45—18,00 – žonglérské vystoupení, mistra světa v žonglování

Děkujeme partnerům