Sportovci pomáhají postiženým dětem

24.06.2004 - V pátek 18.6.2004 se v Chlebičově u Opavy uskutečnil 3. ročník Charitativního fotbalového dvojutkání - Hřiště plné rozhodčích - Pomozte postiženým dětem.
V pátek 18.6.2004 se v Chlebičově u Opavy uskutečnil 3. ročník Charitativního fotbalového dvojutkání - Hřiště plné rozhodčích - Pomozte postiženým dětem. První utkání mužstev sponzorů Eurotel Teamu - Globus Teamu, skončilo po hektickém druhém poločase jasným vítězstvím Globusu 7:2. Druhé, hlavní utkání mužstev rozhodčích 1. Gambrinus ligy (1.GL) proti rozhodčím opavského okresu, které zahájil čestným výkopem patron opavských sportovců a náměstek primátora Opavy pan Ing. Václav Klučka, skončilo těsným vítězstvím rozhodčích 1.GL v poměru 4:3. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, bylo vidět mnoho krásných akcí a mnoho šancí na obou stranách. Sudí prostě dokázali, že umí fotbal hrát. Sestavy - 1.GL: Berousek - Poledník - Handlíř (Sedláček) - Hábl - Slavík (Goňa) - Vlček - Gallo - Kašný - Drastík - Filgas - Kordula. Na lavičce sledovali hru zranění kolegové Gulajev a Peřina. OFS Opava: Novotný (Záloha) - Vargo - Půda - Černaj (Pinček Martin) - Pinček Milan (Závadský) - Proske (Koník) - Bukovský (Kolečkář) - Šalata - Dudek (Bechný) - Boček (Šnek). Utkání, na které přišlo 450 diváků, rozhodovala trojice rozhodčích Konečná - Kukla - Hrubý.

Hlavní hřeb večera přišel ve 21 hod v Bully centru v Kravařích, kde zástupci Komise rozhodčích okresního fotbalového svazu (KR OFS) Opava předali finanční obnos v celkové výši 29 860 Kč opavské Charitě pro stacionář Mraveneček. Zástupce generálního sponzora Nadace Eurotel s.r.o. pan Vítězslav Tomeš předal šek na 10 000 Kč, zástupci ŠK Závažná Poruba (okr. Liptovský Mikuláš), kteří jsou družebními partnery KR OFS Opava, předali rovněž částku 10 000 Kč. Na ostatních finančních prostředcích se podíleli sponzoři a Unie českých fotbalových rozhodčích založená v červnu letošního roku s cílem zajistit profesionalizaci a očistu rozhodcovského stavu.

Vstupné na obě fotbalová utkání bylo dobrovolné, děti měly zdarma mnoho atrakcí (dětský kolotoč, skákací hrad, hračky, nanuky, poníky, atd...) V poločase hlavního utkání vystoupily mažoretky Babydixi z Havířova (mistryně Evropy), které byly zpestřením celého sportovního odpoledne.

Závěrem chceme poděkovat všem sponzorům, družebním partnerům i aktérům této charitativní akce, že i v současné době dokázali pochopit význam a úroveň práce členů komise rozhodčích opavského okresu.

Ing. Petr Kašný předseda KR OFS Opava a Andreas Drastík místopředseda KR OFS Opava
Děkujeme všem organizátorům za přípravu letošního ročníku akce Hřiště plné rozhodčích. Výtěžek akce, která se konala již potřetí a každoročně se těší velké oblibě diváků, pomůže handicapovaným dětem ze stacionáře Mraveneček. V předešlém ročníku akce, kdy se podobné utkání konalo na hřišti v Kravařích, obdržely děti od organizátorů utkání 19 900 Kč a od generálního sponzora částku 10 000 Kč, která byla využita na splácení leasingu automobilu, který slouží pro dopravu dětí. Také letošní částka v celkové výši 49 860 Kč je určena na splácení leasingu devítimístného automobilu, který je nezbytným pomocníkem při dopravě dětí do stacionáře.

Děkujeme partnerům